woensdag 18 december 2019

Uitbollen


Het schaakjaar 2019 zit er zo goed als op. Vorige week had ik het over het boerenjaar van Magnus Carlsen, maar ook Roeselare heeft dit jaar niet slecht geboerd met weer eens een tweede plaats voor ons eliteteam en een knappe vierde stek voor de tweede ploeg. Wat het nieuwe schaakjaar gaat bieden is nog een donkere vlek op de schaakkaart, maar de sterren staan gunstig en mijn glazen bol voorspelt heel wat schaaksuccessen volgend jaar. Ik kan alvast meegeven dat we het nieuwe jaar spetterend gaan openen met onze Nieuwjaarsblitz op 4 januari. Verder heeft Roeselare zich kandidaat gesteld voor de organisatie van het ploegenkampioenschap. Als dat geen goed nieuws is? Later hierover meer.
Het schaakgeweld in de Roeselaarse competitie is intussen aan het afnemen: Voor de rest van het jaar staan enkel nog inhaalmatchen op de kalender. Steven Keirse is intussen de onbetwiste herfstkampioen in eerste klasse met het maximum van de punten (9/9). Jawaddedadde! Ewout Vanbesien doet het niet veel slechter in 2A (8,5/9) en ook de prestatie van Seppe Soete in 2B mag gezien worden (8/9). Beide spelers hebben hun voorronde in tweede gewonnen en zijn volgend jaar titelfavorieten in diezelfde tweede klasse. De samenstelling van tweede en derde klasse wordt bepaald na 28 december, de laatste inhaaldag van de voorronden. Tweedeklassers zorg dat alles gespeeld is!

Het bestuur van schaakclub De Torrewachters Roeselare wenst alvast alle leden, sympatisanten en lezers van deze blog een Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!

De uitslagen van de Torrewachtercompetitie:

1ste Klasse: Robbert-Kris 1-0.
2de Klasse A: Shen-Marc VG 1-0.
2de Klasse B: Seppe-Salvatore 1-0, Jan-Stijn 1/2.

De kalender:

*26-30 december: 40ste Open van Bethune.
*4 januari: Wie wordt de beste Roeselaarse blitzer?
*10-26 januari: 82ste Tata Steel Chess Tournement in Wijk aan Zee.
*12 januari: Derde ronde van de West-Vlaamse Liga. De tussenstanden vind je hier.
*19 januari: Ronde zes Interclubs: Roeselare 1 thuis tegen Waregem 1 en Roeselare 2 eveneens thuis tegen Waregem 2
*2 februari: Ronde zeven Interclubs: Roeselare 1 naar Izegem 1 en Roeselare 2 naar KGSRL 12

Geen opmerkingen:

Een reactie posten