woensdag 26 juni 2024

Laatste tickets Brugse Meesters 2024

 

Nog anderhalve maand en één van de leukste tornooien van ons Belgenlandje schiet terug op gang. Van 10 tot en met 16 augustus in het jaar Onzes Heren 2024 wordt in Brugge het oergezellige Brugse Meesters-tornooi georganiseerd. Voor de eerste keer bestaat het schaakevenement uit drie delen: Er is een Open Tornooi voor wie druipt van ambitie en niet bang is om eens flink op zijn doos te krijgen, verder hebben we de groep tot 1800 ELO met opkomende en wegdeemsterende (?) talenten en nieuw dit jaar is de competitie voor de 55-plussers. Voor elk wat wils dus, wie interesse toont die zal zich moeten reppen want het aantal deelnemers wordt beperkt tot 300 exemplaren. Op vandaag tel ik 165+92+32=289 ingeschrevenen, dat is dus bijna volzet. Wie hierna nog probeert, belandt op een wachtlijst en is niet meer zeker van deelname. 

Wie meer dan 2300 ELO heeft en 400,00 euro wenst te spenderen, kan ook nog meedoen aan het eerste gesloten GM-Tornooi bestaande uit tien deelnemers en gesponsord door de schaakboekenuitgeverij Thinkers Publishing. De bedoeling van dit evenement is om aankomende talenten de kans te geven om een IM- of een GM-Norm te scoren. De spelerslijst telt momenteel 9 stuks, waaronder drie Grootmeesters, één Internationaal Meester en vijf Fide-Meesters. De Fide-Meesters hebben ook twee Belgen in hun rangen, namelijk Jacob Dreelinck en Warre De Waele.

De Brugse Meesters gaan dit jaar door op een nieuwe locatie en dat is het Sint-Lodewijkscollege in de Magdalenastraat te Brugge. Wie nu nog niet overtuigd is die kan alle informatie terugvinden op de officiële site.

*Intussen is ook de Cairns Cup, het vrouwelijke topschaaktornooi dat gespeeld werd in het Amerikaanse Saint-Louis afgelopen. Topseed de Chinese Tan won overtuigend met 6/9, tweede werd in extremis de oudste van de Muzychuk-zusters Anna met (5,5), de Indische Dronavalli (5) vervolledigt het podium.
Wie alles nog eens op zijn gemakske wil nalezen of naspelen die kan hier terecht.

*Vorige week had ik u een verslagje beloofd van onze bestuursvergadering, helaas pindakaas, omwille van onze halfdode Duivels die vanavond hun kuren toonden, is deze vergadering verschoven naar een latere datum. Zodra hierover meer bekend is, breng ik u op de hoogte.

Uitslagen van de clubcompetitie:

1ste KlasseAlles gespeeld - Steven clubkampioen.

2de Klasse: Alles gespeeld - Sean kampioen.

3de Klasse: Alles gespeeld - David kampioen.

De kalender:

*06 juli - 14 juli: Belgisch Kampioenschap Schaken in Lier.
*20 juli - 24 juli: Open van Gent
*27 juli - 03 augustus: Open van Charleroi. 
*04 augustus - 08 augustus: Open van Geraardsbergen.
*10 augustus - 16 augustus: Brugse Meesters.
*17 augustus - 25 augustus: Open van Brasschaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten