woensdag 5 juni 2024

Kort

 
Ondergetekende gaat het wat kalmer aan doen vanaf heden en zal zich beperken tot enkele korte mededelingen...

*In onze eerste klasse werden zaterdag laatstleden nog twee partijen afgewerkt in eerste. Pauwel kreeg op zijn doos van Keirse Junior en Frank kreeg net niet op zijn doos van Didier omdat die laatste in tijdnood kwam te zitten en moest berusten in remise.

*Een delegatie van onze Torrewachters streek zondag neer in het Franse Lille waar ze deelnamen aan het Open Blitztornooi. De resultaten zullen waarschijnlijk pover zijn (?) want de betrokken Torrewachters zwijgen in alle talen en ook Chessresults durfde de uitslagen niet publiceren. Wie weet meer?

*In het Noorse Stavanger zijn de groten van deze schaakaarde momenteel bezig met een dubbel round robin met zijn zessen, waaronder Carlsen, wereldkampioen Liren en Nakamura. Er wordt klassiek schaak gespeeld waarbij winst 3 punten en verlies logischerwijze 0 punten oplevert. Bij een gelijkspel wordt één punt verdiend en een bijkomend halfje als de onderlinge Armageddonpartij wordt gewonnen.
De tussenstand enkele dagen voor het einde ziet er als volgt uit: Carlsen (14,5), Nakamura (13,5) en Praggnanandhaa (12).
Ook de vrouwen geven van jetje in Stavanger met dezelfde regels als bij de mannen. Ook hier is de huidige wereldkampioene Ju Wenjun van de partij, verder meen ik van ver Humpy en Cramling te herkennen. Hier ziet de tussenstand er als volgt uit: Wenjun (14,5), Muzychuk (13) en Rameshbabu (11,5). Alles is te volgen op de officiële site.

Uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Frank-Didier 1/2, Pauwel-Quinten 0-1 - Bijna alles gespeeld - Steven kampioen.

2de Klasse: Bijna alles gespeeld - Sean kampioen.

3de Klasse: Alles gespeeld - David kampioen.

De kalender:

*06 juli - 14 juli: Belgisch Kampioenschap Schaken in Lier.
*20 juli - 24 juli: Open van Gent
*27 juli - 03 augustus: Open van Charleroi. 
*04 augustus - 08 augustus: Open van Geraardsbergen.
*10 augustus - 16 augustus: Brugse Meesters.
*17 augustus - 25 augustus: Open van Brasschaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten