zondag 11 mei 2014

End of season

                                                                                                     End of season...

Het was geen weer om een hond door te jagen. Schaken dan maar? Jawel, met vijf partijen die er eigenlijk niet meer toe deden. Vijf 'battles' voor de eer en om de positie in het klassement te verbeteren. Er werd behoorlijk stevig geknokt, vooral in eerste waar 'the best of Deerlijk' werd uitgevochten. Herman versus Pauwel was een vechtremise, waar Herman het laken naar zich toe leek te trekken omwille van zijn materiĆ«le voorsprong. Pauwel zou Pauwel niet zijn moest hij via een offer voor wat vuurwerk in de stelling zorgen. Hoe het allemaal precies verlopen is, weet ik niet meer want ondergetekende vierde beneden het einde van het seizoen... Remise dus en dat was ook de uitslag tussen Francky en Thijs. Ook hier een dominerende aanvallende speler, die het net niet kon afmaken. Francky leek achteraf wat ontgoocheld, Thijs zag er gelukkiger uit, want hij komt weg van de laatste plaats ten nadele van Kris Muylle.
In tweede mocht Peter tegen Marc Van Ghysel bewijzen dat zijn rush naar boven er niet toevallig was gekomen. Na de opening kwam eerstgenoemde een pion voor, Marc kreeg wat tegenspel, maar zijn rivaal verdedigde accuraat. Marc besloot dan maar om een pionnenstorm te lanceren op Peters stelling. Moedig... nadelig was dan weer dat er 'gaten' ontstonden, waar Peter Degrieck van profiteerde met een penning op Marcs toren, gevolgd door een pionmars die Marc uiteindelijk een loper ging kosten. Marc liet het zover niet komen en gaf ruiterlijk op. Het duel tussen Tom en Belgacem werd op het scherpst van de snee gespeeld met als inzet een top drie-plaats. Tom die op avontuur was getrokken met zijn dame, liet zich verrassen en moest Hare Koninklijke Hoogheid ruilen voor een paard. Daarmee leek zijn lot bezegeld, maar dan gaf Belgacem zijn toren weg en kreeg Tom weer hoop. Ijdele hoop zou blijken, want Belgacem was de betere in het eindspel en duikt hiermee de top drie binnen, net achter Peter die hem voorafgaat met de scheidingspunten. In de laatste partij van deze namiddag walste Guido over Pieter 'Pat' Menu, die zijn inmiddels gekende patspelletje speelde. Guido speelde rustig en liet zich niet verrassen. Pieter zal in het volgende seizoen een andere tactiek moeten toepassen...
Tot slot nog dit:
Primo: de site werd door webmaster Thijs in een fris lentekleedje gestopt en is wat overzichtelijker geworden. Wie met de browser Explorer werkt, kan nog de oude site te zien krijgen. De oplossing hiervoor is vernieuwen (rechtermuisknop) of de functietoets F5. Wie er niet uitgeraakt moet maar een mailtje sturen.
Secundo: Volgende week zaterdag verschijnt de laatste Torrewachter van het seizoen. Mis deze extra dikke zomereditie niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten