zondag 18 mei 2014

Uitbollen


Het eerste lentezonnetje piepte door de ramen van het schaaklokaal. Didier en Louis schonken er nauwelijks aandacht aan, want ze waren druk bezig met hun inhaalpartij in eerste.
Het werd een matchke met wisselende kansen, het verslag werd nadien in het Frans door Louis gebracht. Mijn bescheiden kennis van de tweede landstaal kon  het volgende noteren: Didier stond beter na de opening, ten gevolge van een penning kwamen de bordjes terug in evenwicht en werd na een toch wel lange strijd de vredespijp gerookt. Louis heeft nu genoeg aan een remise in zijn laatste partij tegen Thijs om derde te worden.
In tweede had Marc Van Ghysel geen moeite met Dany Vanhamme. Voor Dany was het de match teveel, hij was er niet echt bij met zijn gedachten en had algauw een pion en een loper minder dan zijn rivaal. Het werd dan ook een kort onderonsje, deze laatste partij in tweede. Het schaakseizoen heeft hiermee zowat al zijn geheimen prijsgegeven, resten er enkel nog twee inhaalpartijen in eerste.
Ondergetekende neemt dan ook welverdiend 'blogverlof'. Sporadisch zullen er in de zomer wel nog wat artikels verschijnen over de op handen zijnde zomeractiviteiten. Daar horen jullie binnenkort meer over.
Ook na de competitie kan iedereen die goesting heeft in een potje schaak terecht in het lokaal, je vindt er altijd wel een tegenstander...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten