maandag 2 juni 2014

Eindstand Lentetornooi 2014



Het Brugse Lentetornooi, een leuke afsluiter na een lang schaakseizoen, zit er opnieuw op. Zeven ronden lang gaven een vijftigtal 'gladiatoren' van jetje in de schaakarena, onder het kundig en alziende oog van Keizer Ivan (Vandepitte). Het deelnemersveld toonde dit jaar een duidelijke verbreding van het middenveld, de top was dit jaar wat smaller, vandaar wellicht het verrassende podium met uitzondering van de eerste plaats, die weer eens naar Tom Piceu ging. Alles wat Tommeke aanraakt (in West-Vlaanderen) verandert precies in goud? Waar gaat hij nu weer zijn gewonnen Porsche zetten in z'n ondertussen veel te klein geworden garage? Proficiat Tom! Het zilver is voor Harald Larsen, die een puik tornooi speelde en hiermee bewijst dat op goede schaakprestaties geen leeftijd staat. Dit brengt ons dan weer naadloos bij het andere uiterste; de jonge Sander Rogiers speelde het schaakevenement van zijn leven en eindigt op de derde plaats.
Ook Roeselare stuurde een delegatie 'schoon volk' richting Brugge en we mogen fier zijn op onze Rodenbachzonen: Bert Feys viel net naast het ereschavot met een vierde plaats. Michiel deed weer menig hoofd in zijn richting draaien met prima schaak en een zevende plaats. Twee spelers in de top tien, niet slecht... Het konden er drie geweest zijn als Peter, in zijn confrontatie met Francky Goossens het Noorden niet was kwijtgeraakt. In hun match was Francky in zware tijdsdruk gekomen en moest hij wel blitzen en Peter... die deed natuurlijk mee. Wellicht menselijk, maar fataal met een te vermijden nederlaag tot gevolg. Peter strandt hiermee op stek twintig, enkele plaatsen na Fabio, die kan terugkijken op een bevredigende tornooiuitslag. Francky Deketelaere was naar eigen zeggen niet zo tevreden over zijn prestatie. Het kan natuurlijk niet altijd koekenbak zijn. Francky vinden we terug op de drieëndertigste plaats. Stijn Herreman, tenslotte, deed het verre van onaardig in zijn eerste deelname met zijn twee overwinningen. Stijn was opgetogen over de sfeer en heeft nu al de (nog niet verschenen) speeldata van het volgende Lentetornooi met rode stift omcirceld.
Wie nog eens alle uitslagen, verslagen en de eindstand wenst te bekijken kan deze link volgen:
Eindverslag Lentetornooi 2014

Rest mij nog één ding: vrijdag aanstaande (06/06/2014) vanaf 20h00 is er de prijsuitreiking van het 33ste Lentetornooi, dat feestelijk wordt afgesloten met een aardbeienblitz. Ook wie niet deelnam aan het voorbije tornooi is welkom voor de kleine bijdrage van zeven euro. Niet twijfelen, doen !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten