dinsdag 23 december 2014

Ho Ho Ho Santa Claus is Coming to Town


Met de komende feestdagen in het verschiet begin ik deze schrijfsels met iedereen een Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar toe te wensen namens onze voorzitter, Jos en de rest van zijn trawanten, ook wel Het Bestuur geheten.
Het merendeel van de spelers was blijkbaar op cadeautjes aan het jagen, want er was weinig schaakactiviteit in ons clubhuis. Misschien niet verwonderlijk want in tweede staan enkel nog inhaaldagen gepland en de 'grote jongens' mochten hun laatste speeldag van de heenronde betwisten.
Kris die vorige week eindelijk zijn eerste overwinning in de tabellen mocht neerschrijven en dat tegen Johan Reynaert, deed het weer niet slecht tegen Didier. Hij was bloednerveus, maar wist toch een terechte remise uit de brand te slepen tegen de taaie Didier Dalschaert. Wordt Kris dé sensatie van de terugronde? Wie weet? Peter zorgde voor een kleine verrassing door Sander op remise te houden, maar eerlijk is eerlijk dat had Sander vooral aan zichzelf te danken. De ongeslagen leider was wat grieperig en had moeite met de onorthodoxe en niet altijd juiste zetten van Peter. Hij verloor veel tijd, kwam uiteindelijk een stuk voor, maar moest dan alles uit de kast halen om mat te vermijden in serieuze tijdnood. Toen hij die had overleefd stond hij een loper voor, maar Peter had een ambetante vrijpion en het was onduidelijk, hoe het nu verder moest. Sander was murw gespeeld en ging op Peters puntendeling in. Nonkel Fritz vond evenwel dat Sander moest winnen, maar er was nog werk aan... Deze remise gaf de kans aan eerste achtervolger Francky om dichterbij te sluipen en dat deed hij dan ook: In een spektakelmatch offerde de Kortemarkse Houdini op de veertiende zet een loper voor twee pionnen, Pauwels koning stond dus al vroeg in zijn blootje en dat in putje winter... Francky kon nog niet direct de genadeslag uitdelen, maar stond duidelijk beter. Pauwel zou Pauwel niet zijn als hij niet offert in zijn partij. Zijn loperoffer doet eventjes de hoop op gelijkspel terug opleven, maar een vreselijke blunder met paardverlies doet zijn dromen uiteenspatten. Pauwel Deblauwe moddert nog wat aan, maar moet uiteindelijk het punt aan Francky laten. Francky Deketelaere blijft zo stevig uithalen, zijn systeempje dat hij heeft uitgedokterd met 'A little help from his friends' (IM Joe Cocker) Stockfish en Houdini blijkt onaantastbaar in de Roeselaarse competitie. Wie sloopt deze Kortemarkse muur?
Zoals hierboven al beschreven stond het geschaak in tweede op een laag pitje en werden hier en daar nog wat achterhoedegevechten geleverd, want de samenstelling van tweede en derde is zo goed als gekend. Marc en Dany zijn wellicht zeker van tweede: na twaalf zetten werd de vredespijp gerookt. Guy en Tom gingen er dan weer wel voor: Guy bleek echter een maatje te klein tegen het tactische geweld van Tom Van Bruaene. Jos had dan weer de grootste moeite met Philip, die als hij Cola Light drinkt niet ziek is, maar zich gewoon eens wil smijten in zijn partij. Uiteindelijk won Jos verdiend na heel wat wroeten. Dan waren er nog Guido en Addie die enkele uren nodig hadden om dan tot de conclusie te komen dat ze even goed waren...
Volgende week kan er opnieuw ingehaald worden, profiteer ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten