dinsdag 30 december 2014

Nieuwjaarsblitz


Op de laatste inhaaldag van het jaar werd er niet veel meer voor 'echt' gespeeld, maar er was behoorlijk wat volk in de tent. In eerste veegde Sander de herinnering aan zijn mindere partij van vorige week weg, door overtuigend en zoals wel meer met Kris Muylle, snel de zege op zijn naam te schrijven. Hoe het allemaal in zijn werk ging, dat ga je aan beide heren moeten vragen, want ik heb er zo goed als niets van gezien. Thijs probeerde Bernard te verschalken met één of ander gambiet. Het duurde lang voor Thijs zijn pion geofferd in de opening voor een snelle ontwikkeling terugzag. Toen dat uiteindelijk gebeurde won Bernard de pionnenkoers voor promotie en kon hij het punt op zijn naam schrijven. Francky Deketelaere veegde de vloer aan met Louis en houdt leider Sander in het vizier. Na 24 zetten stuikte de stelling van Louis als een kaartenhuisje ineen, Francky infiltreert via de damevleugel en slaat enkele pionnen. In het resulterende dame-eindspel droomt Louis nog van eeuwig schaak of een onverhoopt pat. Francky laat zich echter niet vangen en nadat de dames geruild zijn geeft zwart op tegen een overmacht van witte pionnen (5 stuks!).
In tweede slechts één match: De partij tussen Jan Selschotter en Adhemar Devolder werd een vluggertje eindigend na 18 zetten toen een pionzet van eerstgenoemde een ravage in de zwarte stelling aanrichtte.
Intussen zijn de paringen voor tweede en derde klasse bekend. Het belooft een spannende race naar de titel te worden in beide reeksen. Aan de nieuwkomers in derde alvast veel succes en schaakplezier toegewenst!
Zaterdag starten we het nieuwe schaakjaar met de traditionele blitz. Zorg dat je ruim op tijd komt als je een potje wil snelschaken, zodat we het administratieve gedeelte vlug kunnen afhandelen en er zo snel mogelijk kunnen invliegen. Rest mij nog om iedereen een mooi jaareinde en een spetterend 2015 toe te wensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten