dinsdag 27 januari 2015

De Bende van Nele vernedert Roeselare


De eerste ploeg van Roeselare werd zondag in de pan gehakt door de Caballos (oud-Latijn voor paard) een gevaarlijke bende schakers uit Zottegem onder de kundige leiding van vrouwelijk bendelid Nele. Bij hun aankomst in het Roeselaarse clublokaal liet niets of kon niemand vermoeden dat deze braaf uitziende gastjes de Torrewachters een zeer serieus pakske slaag zouden geven. Eens gezeten achter het bord en bij het indrukken van de klok vielen de maskers, de sfeer werd grimmiger en de messen werden getrokken. Het eerste slachtoffer viel al gauw te betreuren aan Roeselaarse kant, Brent ons laatste bord begaf onder de psychologische druk en kroop huilend weg onder zijn tafel, met zijn schaakspel was hij die namiddag werkelijk nergens... Ben De Cat, met de nochtans ontzag inboezemende bijnaam "Delcato", verloor al snel een kwaliteit en verdween nog sneller met de staart tussen de benen. Ook veelwinnaar Bert Feys had zijn dagje niet, hij speelde passief en werd overklast op de damevleugel door Caballero Smekens. Een eerste maar uiterst pijnlijke nederlaag van Feysie. Gelukkig was er licht aan het eind van de tunnel met Bernard. "Bernard staat goed en hij gaat winnen" werd er hoopvol gefluisterd in de coulissen. Maar ook hij kon niet op tegen het wild om zich heen grijpende Caballos-virus en overzag een mat in één. Vier-nul, de nederlaag was een feit en het leek er eventjes op dat we de onheilskelk tot op de bodem zouden moeten leegdrinken: De tussenstand zorgde voor twijfel bij de laatste borden, Martijn en Michiel, de M&M's van Roeselare, stonden aanvankelijk goed/beter (schrappen wat niet past) maar verloren stilaan hun greep op de partij. Bendeleidster Nele bleek gelukkig nog over een greintje menselijkheid te beschikken en gunde Michiel een eerredder in de vorm van een half (!) puntje. Martijn werd niets gegund, Caballero Roos vocht verbeten door tot hij net voor de gong met tegenzin remise mompelde... 5-1 !!! De titelambities werden op een paar uur finaal aan flarden geschoten door de Bende van Nele, die lang geleden nog clubcompetitie heeft gespeeld in Roeselare. 't Is dus van je vriendinnen dat je het moet hebben?
Haha 't was maar om te lachen hoor, sportief als we zijn hopen we nu maar dat Zottegem kampioen wordt in derde... dan zijn we een concurrent kwijt als we nog eens ambities moesten koesteren!

De tweede ploeg waarvan vooraf werd verwacht dat ze slaag zouden krijgen, deelde dan weer zelf slaag uit: Peter was nog onder invloed van het Wijk aan Zee-effect en speelde een prima partij, die hij na pion- en kwaliteitswinst winnend kon afsluiten. Gelegenheidsjoker Tom Van Bruane, kwam slecht uit de opening en kon het tij niet doen keren. Hij verloor dan ook na nochtans fel verweer. Intussen was ook Stijn klaar op het laatste bord. Na een paardoffer, niet zo evident tegen de Caballos, was hij een toren voor gekomen en kon het punt uiteindelijk naast zijn naam schrijven. Erik op bord drie moest dus voor de zege zorgen: Hij hield zijn team lange tijd in spanning, maar een dameruil zorgde uiteindelijk voor stukwinst en onze tweede ploegoverwinning van het seizoen was een feit.

Nog vlug vlug de uitslagen uit de clubcompetitie van zaterdag laatstleden. In eerste eindigde de topper tussen Francky en Sander op een knappe zege voor deze laatste: Francky kwam naar eigen zeggen beter uit de opening. In het middenspel bracht Sander de bordjes in evenwicht om uiteindelijk in het eindspel als eerste te promoveren en het felbeheerde punt te pakken. Ben De Cat walste dan weer over Kris Muylle heen, die zijn goede vorm van de laatste weken niet kon doorzetten.
Van de gespeelde tweekampen in tweede en derde kan ik enkel de resultaten meegeven, omdat ik enerzijds niets heb gehoord en anderzijds enkele honderden kilometers naar het Noorden de wereldtop stond te bewonderen in Wijk aan Zee. Guido-René,  Marc-Belgacem & Hubert-Dany eindigden allemaal op remise. De verrassing in tweede was wellicht de zege van Tom tegen Jan Selschotter, niet met een tactisch valletje zoals we gewoon zijn van Tom Tactics, maar door het eindspel overtuigend te winnen. In derde blijft Robbert het goed doen, met nu een puntendeling tegen Raf Muylle. Ook Fons en Salvatore verdeelden de buit. Guy Vandamme boekte dan weer zijn eerste zege in derde door Philip Maddens de broek af te doen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten