woensdag 4 maart 2015

Kort competitieverslagje


Ik ben wat laat met mijn verslagje en nee de reden was niet dat ik bovenstaand partijtje heb uitgespeeld, maar simpelweg bezig was met de laatste loodjes van ons clubblad De Torrewachter. Zaterdag kunnen jullie het nog van de verse inkt nadampende tweede nummer van deze jaargang afhalen in ons lokaal. Alvast veel leesplezier!

Een kort overzichtje van de vele veldslagen die zaterdag werden uitgevochten. Kris Muylle heeft weer zijn persoonlijk record gebroken door slechts tien minuten aan zijn partij te besteden, ter vergelijking tegenstander Herman was anderhalf uur kwijt. Kris werd wel niet met de volle pot beloond voor zijn prestatie, maar moest tevreden zijn met remise na een sterk begin dat teniet werd gedaan door zijn vliegensvlug (en bijgevolg incorrect) eindspel. Thijs kwam nooit in de match tegen Johan en werd langzaam maar zeker doodgedrukt. In de battle tussen WalloniĆ« en Vlaanderen, oftewel Louis versus Peter, ging het punt verdiend naar onze Waalse vriend, die enkele slordigheden van de Vlaming afstrafte.

In tweede waren er heel wat interessante confrontaties die bijna allemaal een winnaar kenden. Zo bleef Jos de baas over Belgacem, omzeilde Ivo de aartsgevaarlijke klip Tom 'Tactics' geheten en won Jan in een makkelijk eindspel van Hubert. Leider Guido Vancoillie remiseerde met eerste achtervolger Erik Claessens en dat betekent dat de top vijf met zijn allen op een zakdoek bijeen blijven staan, wat de titelstrijd alleen maar spannender maakt.

Derde klasse kende ook zijn seizoenstopper met Salvatore tegen Adhemar. Salvatore was de meest uitgekookte van de twee en won dan ook verdiend, hiermee wist hij zijn onverwachte nederlaag tegen Pieter Menu bijna uit zijn geheugen... Fons was een paar maten te sterk voor de nochtans enthousiaste Robbert en nestelt zich hiermee achter het leidersduo. Pieter Menu verloor van Philip Maddens toen die zijn extra pion kon verzilveren. Guy Vandamme was dan weer de beste in een duel op het scherpst van de snee tegen Raf Muylle. De 'vriendenmatch' tussen Kenny en Davy eindigde op de meest vriendelijke uitslag namelijk de remise en daar kon vooral Kenny tevreden over zijn nadat hij was ontsnapt met pat.

Nog enkele tornooitjes om in de smiezen te houden:
*Verleden zaterdag werd het Internationaal tornooi van Cappelle la Grande op gang geschoten, met ook dit jaar ruim 550 (!) deelnemers waaronder enkele tientallen grootmeesters en zelfs enkele ambitieuze Torrewachters (Francky, Martijn en Pieter). Hun schaakavonturen kun je via deze link volgen: Cappelle la Grande
*Vrijdag eerstkomende start het 34ste lentetornooi in Brugge, een culinair schaakhapje voor  fijnproevers. Ook hier enkele Torrewachters om van nabij te volgen en dat gaat het makkelijkst langs deze weg: Lentetornooi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten