maandag 31 augustus 2015

Didier Dalschaert wint de zomercompetitie

De Heulenaar in opperste concentratie

Didier Dalschaert won afgelopen zaterdag zonder pardon de laatste manche van onze zomercompetitie en daarmee de felbegeerde titel van zomerkampioen. Na elf partijtjes blitzen totaliseerde hij 10.5 punten en hiermee bleef hij ruim voor op zijn laatste rivaal voor de titel van 'zomerchamp', Martijn Maddens (9). Een hele dikke proficiat Didier ! De top drie wordt vervolledigd door Fabio Petralia met 8. Herman Ottevaere valt net naast het podium met 7.5/11. Hij wordt op de hielen gezeten door een trio met Jozef, Hubert en Peter (6). Thijs en René wisten 4 punten te sprokkelen. Tenslotte hebben we nog Robbert en Fons met drie en de rode lantaren van deze week is Philip Maddens met 2 punten. Hiermee zitten de zomeractiviteiten erop en kijkt iedereen wellicht reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen?

Volgende week zaterdag vliegen we erin met onze traditionele opener en dat is de simultaan gegeven door onze clubkampioen Sander Lefere. Opgelet de simultaan gaat NIET door in ons clublokaal, maar in de stadsbibliotheek ARhus te Roeselare (De Munt 8). Klik hier voor een wegbeschrijving: ARhus.  De simultaan start om 14h00. Iedereen is er van harte welkom. Zowel leden als niet-leden als toekomstige leden... Graag hadden we ook enkele helpende handen om alles klaar te zetten vanaf 13h00.

Intussen loopt in de Verenigde Staten het sterkste schaaktornooi van het jaar de Sinquefield Cup stilaan naar zijn einde. Met nog twee matchen in het verschiet staat de Armeniër Aronian verrassend aan de leiding met een vol punt meer dan een kwartet achtervolgers bestaande uit Giri, Grischuk, Carlsen en Vachier-Lagrave. De verslaggeving op Chessbase leverde al heel wat knappe partijen op. Het verslag van de laatst gespeelde ronde vind je hier: Sinquefield Cup.

Om te eindigen nog deze uitsmijter:
Onze meest favoriete schaakwinkel, De Denksportkampioen, heeft zijn website in een nieuw jasje gestoken: Het geheel oogt fris en hedendaags.
Maar oordeel vooral zelf: De Denksportkampioen.  Wie nog wat leerstof kan gebruiken om zijn tegenstanders in het komende kampioenschap te verrassen, die weet meteen de weg. En neen ik krijg hierop geen percentje. Alhoewel ik zal het toch eens schoon vragen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten