woensdag 9 september 2015

Sander speelt super simultaan

Als u goed luistert hoort u de hersenen kraken...

Zoals een nu al eeuwenlange traditie het wil, mag de kampioen van Roeselare het nieuwe schaakjaar openen met een simultaan. De lokatie was dit jaar niet het clublokaal: op vraag van het bibliotheekpersoneel ging de één-tegen-allen door in de leeszaal van de Roeselaarse bibliotheek. Een prima stek om de zomersabbat te beëindigen en er weer in te vliegen. Kampioen Sander Lefere nam dit letterlijk want hij raasde over de borden en blies de meeste tegenstand op een hoopje. Hij kruiste de degens met maar liefst 21 tegenstanders en het eindresultaat mocht er zijn: 17 op 21! Hij moest zich slechts één keer gewonnen geven en dat was tegen Didier Dalschaert, een naam die hier de afgelopen weken wel meer de revue passeerde. Zes spelers konden Sander op remise houden en dat waren (voor de geschiedenisboekjes) in willekeurige volgorde: Guido, Herman, Kris, Thijs, Jan en een verrassende Pieter Menu. Proficiat aan deze heren! De meest onfortuinlijke speler was Jos, die al vroeg zijn koning te rusten mocht leggen. Erik en Peter hielden het langste stand tegen Sanderke, maar toen de tegenstand begon uit te dunnen en onze simultaangever steeds vlugger aan hun bord verscheen moesten ook zij de duimen leggen. Sander bewees hier mee dat hij klaar is om zijn titel te verlengen...
Volgende week start de nieuwe competitie met enkele nieuwe namen. Deze nieuwkomers heten we van harte welkom en wensen we heel wat succes toe!

Intussen schieten ook de jaarlijkse schaakcompetities uit de startblokken:
*De nationale interclubs vinden we terug op de schaakkalender vanaf 27 september. Doordat verschillende spelers om diverse redenen afhaken zal Roeselare dit jaar met slechts één ploeg aantreden en dat in Derde C. Wie interesse heeft om mee te spelen kan zijn naam altijd doorgeven aan Bernard Logie.
*Ook de West-Vlaamse Liga ontwaakt uit zijn zomerslaapje: Vanaf 20 september wordt iedereen verwacht in Brugge voor de eerste ronde. Alle info kan je hier terugvinden:
Liga Brugge 2015-2016 Niet te lang twijfelen want de eerste speeldag 20 september is geen lichtjaren meer van ons verwijderd! Geïnteresseerden mogen ook zaterdag hun naam aan mij doorgeven.

Als uitsmijter nog dit:
Ben 'Delcatto' De Cat heeft op zondag 13 september om 11h00 's morgens (jawel, niemand gelooft dat Ben uit zijn bed geraakt) schaakinitiatie in  bruine kroeg  De K-trolle te Roeselare. Interesse? Neem hier een kijkje: Schaakinitiatie Ben  Hier kunt u hem al zijn schaakgeheimen ontfutselen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten