maandag 11 juli 2016

Tanguy Ringoir opnieuw Belgisch kampioen schaken


Het is door de mazen van mijn net geglipt: Er was blijkbaar een Belgisch kampioenschap schaken en dat vond plaats in Bütgenbach? Aangezien Belgisch schaaknieuws een zeldzaamheid is op Chessbase, is dit aan mijn aandacht ontsnapt. Daarom dit (late) eerherstel voor onze nieuwe nationale kampioen Tanguy Ringoir.
Tanguy kon afgelopen weekend voor de derde keer de hoofdvogel afschieten op het Belgisch kampioenschap. De Geraardsbergenaar (Of hoe zeg je dat?), slaagde ook al in dat huzarenstukje in 2012 en 2013. Tanguy Ringoir had het dit jaar niet echt moeilijk om de titel te behalen met een mooie eindscore van 7/9. Niet dat de rest van het deelnemersveld doetjes waren, maar hij ging naar eigen zeggen stressloos zijn kans, zonder zich al te veel voor te bereiden en dat lukte wonderwel. Tweede op anderhalf punt afstand werd Stephane Hautot en derde met eveneens 5.5/7 werd een Vlaamse Stefan namelijk Beukema. Naast de expertenreeks was er ook nog een open reeks en die werd knap gewonnen door Adrian Roos (7.5/9) voor Quentin Fontaine en Emile Bouquet, beiden met 7/9. Alle uitslagen, partijen en enkele sfeervolle foto's kun je terugvinden op de site van de organiserende club Wirtzfeld Schach.be. Als toetje onderaan een knappe demonstratie van onze kampioen tegen Arno Bomans. De Leningradervariant van het Hollands welke Bomans wel eens meer op de mat durft te zetten, werd knap weerlegd door Tanguy Ringoir.

Ons handicaptornooitje, de tweede manche van onze eigen Roeselaarse Grand Chess Tour kon op de belangstelling rekenen van 13 deelnemers! Sander en Ben eindigen gelijk bovenaan met 4.5/5. Op de derde plaats een triootje met Didier, Bernard en ondergetekende, telkens 3/5.
Volgende week eren we één van de allergrootsten uit de schaaksport of is het nu de schaakcultuur? Bobby Fischer komt langs met zijn Fischer Random Schaak. Wie niet vertrouwd is met deze manier van spelen, kan hier de regels nalezen. Het ziet er niet simpel uit, maar het valt best mee en de fun is verzekerd en daarvoor doen we het toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten