maandag 8 augustus 2016

Brugse Meesters komen eraan

Voor wie geen boodschap heeft aan de Olympische Spelen en ook een broertje dood heeft aan Pokemons jagen is er gelukkig nog dat koninklijke spel schaken genaamd. De zomerslaap der schakers loopt op zijn einde, met de regelmaat van een dolgedraaide klok worden immers nieuwe schaakinitiatieven aangekondigd. Een klein overzicht beginnende met de Brugse Meesters. Volgende week is het opnieuw zover: Van 14 tot en met 18 augustus kunt u de schaakspieren rollen in het Brugse KTA, waar u op dit ogenblik van schrijven een honderdtal medestanders zult aantreffen. Onder hen een zestal Torrewachters die de Roeselaarse kleuren ongetwijfeld fel gaan verdedigen? De achterban kan zijn morele steun kwijt via de site van het tornooi: Brugse Meesters.

Ook het West-Vlaamse Ligacircus heeft op de valreep nog een locatie of beter een dubbele locatie gevonden om zijn tenten op te slaan. Na de vorige rustig wegkabbelende editie te Brugge is het nu de beurt aan Bredene (eerste drie ronden) en Oostende (laatste vier ronden). De aftrap wordt gegeven op 18 september en de formule is eender aan die van vorig jaar. Geïnteresseerden kunnen hier hun honger stillen: Liga 2016-2017.

Voor wie het allemaal niet snel genoeg gaat is er nog op zaterdagavond 13 augustus het West-Vlaams snelschaakkampioenschap dat doorgaat in het Brugse KTA, Rijselstraat 7.

Tot slot nog wat clubnieuws: De vijfde ronde van ons zomertornooi, het rapidgebeuren werd foutloos gewonnen door (onze bijna Candidate Master (CM)) Martijn Maddens, gevolgd op ruime afstand door Michiel en Sander, die op hun beurt het ruime acht deelnemers sterke peloton achter zich lieten. Volgende week heeft kampioen Sander ons eindspelvuurwerk beloofd: Enkele eindspelstellingen met gelijkaardige kansen voor wit en zwart zullen op het aanwezige publiek worden losgelaten. Het is aan u om 'het einde' winnend te bereiken ten koste van uw rivaal aan de andere kant van het bord. Weer niet te missen dus !!!

Vergeet intussen niet uw jaarlijks lidgeld te storten en dat voor 30 augustus. Het zou zonde zijn moest u volgend seizoen geen deel uitmaken van die fantastische Roeselaarse schaakclub De Torrewachters...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten