woensdag 6 maart 2019

Time out



Jawel een schaakbed, te koop op Amazon, maar tijdelijk (wegens groot succes?) niet meer verkrijgbaar. Waarom deze foto? Wel ondergetekende voelt zich een beetje slapjes, inspiratieloos en zeker niet in staat om iets behoorlijks uit zijn pen te laten vloeien. De plaats waar ik momenteel het liefst vertoef staat hier dus boven...
De Aarde warmt langs alle kanten op en mij zadelen ze weer eens op met een beginnend griepje. Sommige mensen zijn voor het ongeluk geboren. Ik ga zo dadelijk in mijne koffer duiken en dat zal nodig zijn als ik de paring voor de eerste ronde van het Brugse Lentetornooi aanschouw. Veelvoudig winnaar Tom Piceu komt vrijdagavond tegenover mij zitten en dat zal niet zijn om cadeaus uit te delen.

Zaterdag laatstleden stond de voorlaatste ronde van onze Toren van Roeselare geprogrammeerd, een Toren die last had van treinperikelen, rugproblemen en onvoorziene omstandigheden. Guido en Jan waren er wel en die laatste slaagde in iets waar velen niet in slagen, namelijk de Muur van Guido (nog straffer dan die van Hadrianus en die van de Chinezen) te slopen. Brian met vervoerproblemen kwam remise overeen met Herman, via mijn telefoon dan nog. Voor onze competitieverslaafden was er een inhaaldag voorzien, waar Jos vriend en vijand verraste door Pauwel te verslaan in een discipline waar Pauwelken geregeld leuke dingen laat zien, namelijk het tactisch aspect van het spelletje. In tweede ontsnapte Erik Claessens aan de nederlaag tegen jonkie Quinten, die zich naast Ewout en Robbert lijkt te hebben gezet als titelkandidaat? Ook in derde werd er stevig gebikkeld met de gelijkopgaande match tussen Eric en Adhemar, waar die laatste na een blunder (?) van die eerste kon zegevieren. Salvatore kreeg dan weer een stevige dreun van Philip en mag (tijdelijk) zijn titeldromen opbergen. Tenslotte was er nog het duel tussen de boezemvrienden Diederik en Frederique, waarin die laatste sedert lang nog eens de zoete smaak van de overwinning mocht proeven. Volgende week meer schaaknieuws ?

De uitslagen van de Torrewachtercompetitie:

1ste Klasse: Jos-Pauwel 1-0.
2de Klasse: Erik-Quinten 1/2.
3de Klasse: Eric-Adhemar 0-1, Salvatore-Philip 0-1, Diederik-Frederique 0-1.
Toren van Roeselare: Guido-Jan 0-1, Brian-Herman 1/2.

De kalender:

*8 maart: Start 1ste ronde Lentetornooi Brugge.
*17 maart: Alweer een cruciale ronde in de Interclubs met beide teams naar Ieper.
*24 maart: Voorlaatste ronde Liga met enkele Roeselaarse derby's.
*14 april-20 april: Belgisch jeugdkampioenschap te Blankenberge.
*15 april-25 april: Wereldkampioenschap senioren in Rhodos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten