dinsdag 9 april 2019

Eerste clubkampioenen zijn gekend


Het is niet alleen Club Brugge dat drie keer op rij kan winnen, ook onze Ben De Cat slaagt in dat kunstje, met die nuance dat onze Ben voor het derde jaar op rij clubkampioen is van Roeselare. Hiermee schaart hij zich in een rijtje van illustere voorgangers die luisteren naar volgende klinkende namen: Kris Muylle, Pieter Truwant, Herman Ottevaere en Bert Feys, maar van die laatste ben ik niet helemaal zeker. Ben moest voor Nieuwjaar enkel rekening houden met Bernard Logie, die na de jaarwisseling zijn goede vorm kwijt leek?  Steven Keirse, vooraf getipt als outsider voor de hoofdprijs, kwam moeilijk op gang en lijkt nu pas zijn draai gevonden te hebben bij de Torrewachters, want hij strijdt nog met Bernard voor de tweede plaats. Ben is inmiddels onbereikbaar voor dit duo, dus is een dikke proficiat aan de kersverse clubkampioen namens de Torrewachters hier dan ook meer dan terecht. Op naar een vierde titel!
In tweede klasse is het voorlopig nog koffiedik kijken, wie zich tot clubkampioen tweede klasse mag kronen. De onvermijdelijke Robbert en eerstejaars Ewout mogen onder elkaar uitmaken wie de titel en misschien nog belangrijker de felbegeerde plaats in eerste klasse verdient. Met nog enkele partijen te spelen leidt Ewout met een halfje en een match meer gespeeld.
In derde klasse was er dit keer geen discussie, Renaat Vanassche, de grote schrijver (bijna 1m90 ?), steekt met kop en schouders boven de achtervolgers uit. Renaat moest enkel in de persoon van David Dupont zijn meerdere erkennen. Die laatste eindigt dan ook knap op de tweede plaats in een pelotonnetje met Adhemar en wellicht nog enkele anderen, want alles is nog niet gespeeld. Ook hier past een dikke proficiat aan de kampioen in derde namens de ganse club. 'Goe bezig', Renaat!
Ergens in oktober worden alle kampioenen in de bloemetjes gezet, zorg dat je erbij bent!

De uitslagen van de Torrewachtercompetitie:

1ste Klasse: Bernard-Steven 0-1.
2de Klasse: René-Ewout 0-1.
Toren van Roeselare: Jan-Herman 0-1, Ben-Guido 1-0, Peter-Robbert 1/2.

De kalender:

*14 april-20 april: Belgisch jeugdkampioenschap te Blankenberge.
*15 april-25 april: Wereldkampioenschap senioren in Rhodos.
*28 april: Laatste ronde Interclubs: Roeselare 1 naar Landegem 1 en Roeselare 2 naar Waregem 2.
*19 mei: Laatste ronde West-Vlaamse Liga te Ieper.
*25 mei: West-Vlaams Ploegenkampioenschap Rapid te Oostkamp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten