dinsdag 17 september 2019

We zijn terug vertrokken...


De Roeselaarse Torrewachters zijn terug vertrokken voor laat ons hopen weer een boeiend seizoen vol van emoties en natuurlijk ééntje dat bol staat van de beklijvende partijen. Dit jaar krijgt u zeker een bevredigend antwoord op al uw prangende vragen, zoals daar zijn:
Zorgt clubkampioen Ben voor vier op een rij? Kan Robbert zijn mannetje staan in eerste klasse? Stoomt Renaat na zijn titel in derde door en gaat hij voor de hoogste eer in tweede? Kunnen onze dames het de heren lastig maken? Via deze pagina kunt u alles op de voet volgen...

Voorzitter Jozef Reynaert zorgde zaterdag laatstleden iets na tweeën voor de plechtige opening van het nieuwe schaakseizoen in afwezigheid van het voltallige stadsbestuur en de burgemeester.  Jozef heette de talrijke aanwezigen van harte welkom en wenste hen veel succes waarop de klokken werden ingedrukt en de eerste zetten van de verse Torrewachtercompetitie op de borden verschenen.Veel heb ik er niet van gezien, wegens meer dan mijn handen vol met Herman en daarom hieronder kort de uitslagen:

1ste Klasse: Steven-Kris 1-0, Bernard-Didier 0-1, Robbert-Jos 1-0, Peter-Herman 0-1.
2de Klasse A: Renaat-René 0-1, Dany-Diederik 1/2, Shen-David 1-0, Ewout-Quinten 1-0.
2de Klasse B: Philippe-Stijn 0-1, Seppe-Eric W. 1-0, Salvatore-Erik C. 1/2.

In het Russische Khanty-Mansiysk is het deelnemersveld van de Fide World Cup uitgedund tot 32 spelers in ronde drie. Bij het moment van schrijven waren ze bezig met de tiebreaks om de laatste zestien aan te duiden en dat kunt u hier op de eerste rij volgen. Hoog tijd om mijn bedstee op te zoeken, maar eerst nog de kalender voor de komende weken:

*21 september: Tweede ronde nieuwe competitie
*29 september: Eerste ronde Interclub thuis tegen MSV (Ploeg 1) en de tweede ploeg neemt het op tegen een verrezen (!) Kortrijk
*5 oktober: Eerste ronde Toren van Roeselare (Inschrijven kan door uw naam op te geven aan Bernard)
*6 oktober: Eerste ronde West-Vlaamse Liga in Brugge (Inschrijven kan door uw naam op te geven aan Peter)
*23 november: Zesde audiovisuele quiz van de schaakclub van Kortemark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten