woensdag 25 september 2019

Fide World Cup nadert zijn ontknoping


De Chinees Ding Liren is de topseed en tegelijkertijd ook dé topfavoriet om de Fide World Cup gespeeld in het Russische Khanty-Mansiysk te winnen. Samen met Radjabov kon hij zich rechtstreeks plaatsen voor de halve finales na vlotte winst tegen Grishuk. In de halve finale krijgen we een Chinees onderonsje, want hij mag landgenoot Yu Yanghi in de (spleet)ogen kijken. Die laatste plaatste zich via hardbevochten tie-breaks tegen de Rus Vitiugov. De andere halve finale wordt geschaakt tussen Radjabov en de Fransman met de dubbele familienaam Vachier-Lagrave. Radjabov haalde het probleemloos van de verrassende Amerikaan Xiong die onderweg Giri en Duda een ticket naar huis had bezorgd. Vachier-Lagrave had dan weer tie-breaks nodig om de taaie Aronian te verslaan. Morgen, donderdag, starten de halve finales live te volgen op de officiële website van het tornooi: Fide World Cup 2019.
De Fide, organisator van het bovenstaande evenement, heeft zijn website in een nieuw kleedje gestopt. De grijze pagina 's van weleer werden omgeruild voor een moderne kleurrijke omgeving en het moet gezegd het geheel oogt lentefris. Oordeel vooral zelf: Fide.

Iets minder mondiaal maar daarom niet minder felbevochten is onze Torrewachtercompetitie. Speeldag twee is geschiedenis en het minste wat je kan zeggen van debutant Robbert is dat hij zijn start niet gemist heeft in eerste klasse met twee op twee! Ook in tweede klasse loopt er ééntje rond met het maximum en dat is eveneens een jonkie namelijk Seppe Soete. Hieronder geef ik nog de uitslagen van de voorbije speeldag weer:

1ste Klasse: Didier-Robbert 0-1(!), Herman-Bernard 1/2.
2de Klasse A: Diederik-David 1-0, Quinten-Renaat 1/2, Dany-Frederique 1-0.
2de Klasse B: Eric W.-Polina 1-0, Erik C.-Philip 1-0, Stijn-Seppe 0-1, Pieter-Salvatore 0-1.

Wie zich nog wil inschrijven voor de Liga van West-Vlaanderen of voor De Toren mag zich stilletjes aan beginnen reppen; beide komen razendsnel onze richting uit. Zie hiervoor ook onze kalender:

*28 september: Derde ronde Torrewachtercompetitie
*29 september: Eerste ronde Interclub thuis tegen MSV (Ploeg 1) en de tweede ploeg neemt het op tegen een verrezen (!) Kortrijk
*5 oktober: Eerste ronde Toren van Roeselare (Inschrijven kan door uw naam op te geven aan Bernard)
*6 oktober: Eerste ronde West-Vlaamse Liga in Brugge (Inschrijven kan door uw naam op te geven aan Peter)
*26 oktober: Kampioenenviering (Nieuwe datum!)
*23 november: Zesde audiovisuele quiz van de schaakclub van Kortemark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten