dinsdag 7 juli 2020

Magnus Carlsen voegt nog een tornooitje toe op zijn cv


*Het wordt stilaan een certitude in online schaakland, waar Carlsen zich achter een PC zet en een potje schaakt tegen zijn 'vriendjes' uit de wereldtop, daar kun je je spaargeld aan toevertrouwen, de Noor gaat het laken naar zich toe trekken. Dit keer won hij het derde deel uit zijn eigen Magnus Carlsen Online Tour en dat waren de Chessable Masters. In de finale, bestaande uit vier rapidpartijen, versloeg hij de Nederlander Giri met het kleinste verschil (2,5-1,5). De eerste partij was een modelgame, een ware demonstratie van de wereldkampioen (zie verder de partij als toetje), in de andere wedstrijden moest Magnus alles uit de kast halen om gelijke tred te houden met Giri.
De goden zijn toe aan rust, vanaf 21 juli zijn ze terug ter uwer beschikking voor de vierde ronde en dat zijn de Legends of Chess (Ik ben niet uitgenodigd 😂). 

*Veel schaaknieuws valt er verder niet te rapen, daarom kort enkele berichtjes die ik zag passeren op mijn beeldscherm. Muzikaal genie, filmcomponist avant la lettre en ook wel een beetje gek van schaken: Ennio Morricone is vertrokken naar de eeuwige jachtvelden, inderdaad diezelfde jachtvelden waar veel filmpersonages uit de tientallen rolprenten waarvoor hij de muziek bijeen pende naar toe 'werden geschoten'. Als de schaakloze periode nog lang aansleept, kunnen we eens enkele partijen bekijken van dit fenomeen.

*In Brugge maken ze zich stilaan op voor het wellicht vreemdste tornooi uit hun geschiedenis, het Belgisch Kampioenschap in coronatijden. Het bordje 'full house' hangt intussen voor het raam, de 120 beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Het deelnemersveld kun je hier terugvinden. 

*De Belgische Schaakbond bracht nog eens een update uit van hoe je best een schaakactiviteit organiseert in deze coronatijden en dat kun je dan weer hier raadplegen.

*Het Ligakampioenschap van West-Vlaanderen editie 2020-2021 is definitief toegewezen aan de KISK, de Ieperse Schaakclub.

*Het Rapid Ploegenkampioenschap van datzelfde jaar gaat nog steeds door in Roeselare. Plaats en tijdstip volgen later.

*Het schoolschaaktornooi 2020-2021 wordt door Blankenberge georganiseerd.

*Verder is de West-Vlaamse Liga op zoek naar een nieuwe voorzitter en twee verse bestuursleden. Jos is dit niets voor u? Anders gaapt het zwarte gat...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten