woensdag 5 mei 2021

Ho(e)reca


Hoereca !!! Op 8 mei is het terug zover, onze horeca mag zich terug wijden aan het voornaamste werk van barmhartigheid en dat is de dorstigen laven. Zaterdag is het D-Day voor de drankgelegenheden... naar analogie met de Tweede Wereldoorlog waar de D stond voor Decision dopen we deze wonderschone dag nu om tot Drink-Day. Drank- en andere liefhebbers van 'vloeibaar voedsel' kunnen zich eindelijk weer laven aan de alcoholische bronnen des levens. Piepend hese stemmen, rauwe droge keelgaten kunnen eindelijk weer gesmeerd worden voor een goede mentale werking van geest en lichaam. Whoehahaha, voor wie twijfelt neen ik heb niet gedronken, dat zal ik zaterdag doen 😇. Nog drie keer slapen scheiden ons van het overheerlijk aroma van hopscheuten gerijpt in koele bierglazen, parelend biervocht dat langzaam de kortste weg zoekt tussen keelgat en lichaamsuitgang,... voor één keer nemen we er de naar urineruikende toiletten graag bij en trotseren we 's anderendaags het bonkende tromgeroffel in onze kopjes, omdat we het niet meer gewoon zijn. Neen, we gaan de alcohol als levensreddend vaccin omwille van deze vervelende bijwerking niet op de lijst zetten van de verboden middelen. Halleluja praise the lord of beter the bartender. Zij hebben ons gemist en wij hen en deze wederzijdse genegenheid kunnen we vanaf zaterdag terug versterken. U komt toch ook? Hoereca !!!

Veel schaaknieuws valt er verder niet te rapen, het lijkt wel komkommertijd. Vandaar dat ik het deze keer ga kort houden:

*In de schaduw van de Candidates won Magnus Carlsen ronde zoveel van zijn eigen Champions Chess Tour en dat was, hou je vast: De New In Chess Classic. Hij vloerde in de finale eeuwige rivaal Nakamura. Benieuwd of al die online tornooien een vervolg gaan krijgen, wanneer het normale schaakleven binnenkort terug een aanvang gaat nemen. Dat zal drummen worden op de kalender.

*Voor de uitsmijter van deze week kreeg ik volgend krantenartikel toegespeeld van clublid Renaat Vanassche. Renaat is een gedreven schaker die ook gepassioneerd is door taal en wel eens zijn pen ter hand durft te nemen. In het onderstaande artikel vertelt hij in geuren en kleuren over zijn schaakpassie en over zijn laatste worp 'Het Witte Paard'. Of zijn grote idool Herman Brusselmans moet vrezen voor zijn toekomst en/of  het werk van de onlangs overleden Pieter Aspe nu wordt verdergezet, dat laat ik aan uw oordeel over geachte lezer. Het boek is nog steeds verkrijgbaar via de schrijver zelve. Te lezen op eigen risico! Wie zich er al aan gewaagd heeft en fan is geworden, is minister Hilde Crevits en daar mag Renaat best trots op wezen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten