woensdag 6 maart 2024

Daniël Dardha wint de Djerba Masters

 

Het lijkt er meer en meer op dat België straks een top 100-speler in zijn rangen gaat tellen. Na zijn overwinning in de Djerba Masters behoort Daniël Dardha met zijn 2628 ELO tot de 118 beste (actieve) spelers ter wereld. De nog altijd maar 18-jarige Belg van Albanese afkomst won afgelopen weekend de Djerba Masters, een 8-spelers round robin tornooi met een mix van aankomend talent en gevestigde waarden. Zo was Carlsens beste vriend Niemann van de partij en ook één van de revelaties van het voorbije Tata Steel Tournament de wereldkampioen bij de junioren Maurizzi. Tussen al dat jonge geweld liep de gevestigde en nog altijd immens populaire Ivanchuk rond. Dardha haalde het met de scheidingspunten van Niemann, beide 4.5/7. Aangezien Niemann overal loopt te beweren dat hij een toekomstig wereldkampioen gaat worden, heeft Dardha dus al zijn voet naast een absolute wereldtopper kunnen zetten. Dat belooft voor de toekomst! Maurizzi werd derde met 4, net als de nestor van het pak Ivanchuk (4), maar die had slechtere scheidingspunten. Grappig is dat deze intussen 54-jarige de leeftijd heeft van de som van de andere drie op het podium. Wie enkele partijen van Dardha of de anderen wil bekijken die kan onder andere hier terecht.

*Het is me eindelijk gelukt, de tweede Torrewachter, de afsluiter van het vorige seizoen, is bij de drukker beland. Zonder ongelukken kan hij aanstaande zaterdag van u zijn. Maar sst, hou het stil...😁.

*Meester Steven is back in business met een verslagje uit onze eerste klasse, de partij tussen Warre en Quinten. Beide spelers lieten heel wat kansen liggen op actiever spel en uiteindelijk was het Warre die won na een blunder van Quinten. Veel plezier met Video 79: Warre Avereyn-Quinten Keirse.

Uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Guido-Steven 0-1, Pauwel-Casper 0-1, Warre-Quinten 1-0.

2de Klasse: Pieter-Erik 0-1, Henk-Simon 1-0.

3de Klasse: René-Xander 0-1, Tim-Dany 0-1, David-Xander 1-0, Mario-Pierre 0-1.

De kalender:

*08 maart: Eerste ronde OBKS (Vroeger Lentetornooi). Meer info
*10 maart: Ronde 9 Interclubs: Leuze 1 - Roeselare 1, Bredene 2 - Roeselare 2,  Roeselare 3 - Bye (wegens forfait Gent).
*24 maart: Ronde 10 Interclubs: Roeselare 1 - Brugge 3, Roeselare 2 - Brugge 6, Roeselare 3 - Brugge 7.
*21 april: Ronde 11 Interclubs: Mercatel 1 - Roeselare 1, Aalter 1 - Roeselare 2, Aalter 2 - Roeselare 3.
*27 april: Debutantentornooi in Izegem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten