maandag 18 augustus 2014

Verlenging zomerprogrammatie


Het tijdshandicaptornooitje van afgelopen zaterdag kende opnieuw Pieter Truwant als winnaar. Pieter neemt daarmee een stevige optie om onze zomercompetitie te winnen. Normaalgezien was het zaterdag de laatste ronde van ons zomertornooi, omdat het clublokaal veertien dagen gesloten is.
Op vraag van enkele leden waar de schaakmicrobe blijft kriebelen, trekken we de komende twee zaterdagen naar De Oude Brouwerij, wat verderop in de Noordstraat (nummer 83), zelfde kant, kruising met de Uilstraat. Het duivenlokaal (roekoekoe) 'Elk het zijne' is er gevestigd. Vroeger hebben we daar ook nog geschaakt.
Volgende zaterdag wordt u tactisch inzicht nog eens getest, met een uurtje oplosschaak, na afloop eindigen we met een blitztornooitje voor de liefhebbers.

Nog wat kort schaaknieuws :
*In het Noorse Tromso werd de 41ste schaakolympiade beslist. De Olympiade is een tweejaarlijks schaakgebeuren voor landenteams bestaande uit vier vaste spelers en een tweetal reserven. De Belgische mannenploeg, sidder en beef, ook 'The Dark Knights' geheten, eindigde op de 67ste plaats op een totaal van 150. Ze begonnen sterk maar hadden daarna wat pech met de loting en 'schoven' richting middenmoot. China won overtuigend, ooit komt de wereldkampioen uit China, voor een verrassend Hongarije en India dat het brons wegkaapte voor de neus van schaakgrootheid Rusland.
De Belgische schaakdames, the Red Unicorns (!), presteerden meer dan degelijk met hun 43ste plaats op 136 deelnemende landen. Hier ging Rusland met het goud lopen voor China en Oekraïne.
Proficiat aan beide Belgische teams!    Lees meer op : Tromso 2014
*Kirsan Ilyumzhinov is herverkozen als voorzitter van de FIDE, na een klinkende overwinning op Kasparov (110-61). De steun van de Russische president Poetin zal hem ook wel geen windeieren gelegd hebben? Ilyumzhinov verklaarde ooit dat hij, sidder en beef (nogmaals), door Aliens is ontvoerd... Wij schakers zijn dus in goede handen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten