woensdag 6 augustus 2014

Plancoët en een kunstige simultaan

  Michiel, Martijn, Bert en Mario (met pet) samen met de winnaar van
het schaaktornooi van Plancoët  Maiorov Nikita (Peter nam de foto)
 
Plancoët 2014 zit erop. Mijn eerste buitenlandse tornooitje is een feit, maar echt geschiedenis geschreven heb ik niet. Het was iedere ronde knokken voor de puntjes en tot mijn scha en schande moest ik vaststellen dat Belgische ELO's weinig voorstellen in het buitenland. Maar laat ik eerst beginnen met de Torrewachters in de A-groep. Martijn hield de Roeselaarse eer hoog met een knalprestatie van 5.5 uit 9 en een 24ste plaats. De laatste ronde zat Martijn zelfs op het podium tussen Fide- en andere 'Grote' meesters. Hij had zelfs lange tijd zicht op een ratingprijs, maar de zenuwen speelden hem parten en hij verloor zijn partij. Ook Bert deed het verre van slecht met zijn 5 uit 9. Met als hoogtepunt de scalp van een 2224 ELO sterke speler in de zevende ronde. Na zijn topprestatie in de Open van Gent waren de verwachtingen omtrent Michiel hoog gespannen. Helaas werd het, het tornooi teveel voor onze kampioen... Michiel kwam nooit in zijn spel en verloor van schakers, die hij normaal met huid en haar opvreet. Hij eindigde dan ook in het pak met een 88ste plaats en drie punten.
In de B-reeks was het dan weer Peter die ontgoochelde. Als éen van de hogere ELO's moest de top tien haalbaar zijn, het werd een 36ste plaats halfweg de deelnemerslijst. Misschien kon hij éen excuus inroepen: zeven jeugdspelers op negen ronden is niet echt een cadeau. Als ze dan ook nog eens de pannen van het dak spelen, wordt het natuurlijk moeilijk. De helft van de punten en halfweg het klassement was mijn beloning. Onze Hollandse vriend Mario eindigde net boven mij, met zijn zes remises, één overwinning en twee nederlagen. Een uitgebreid verslag, aangevuld met enkele 'memorabele' partijen kunnen jullie aantreffen in de eerste Torrewachter van het nieuwe seizoen.
In afwachting vind je hier alvast het eindklassement: Plancoët A en Plancoët B  en enkele foto's: Foto's Plancoët 2014

Ter info en omdat jullie Torrewachters (en uiteraard ook anderen) massaal moet aanwezig zijn op het eerste kunstige schaakevenement van ons sympathieke lid Ben De Cat, in de kunstwereld ook wel gekend als Delcatto, het volgende:
Ben geeft zondag aanstaande om 14h00 stipt de aftrap van zijn eigen simultaan in een kunstig decor (café K-Trolle  Scharestraat 20  8800 Roeselare), waar hijzelf nota bene voor heeft gezorgd. Schaak- en kunstminnaars mogen dit eenvoudigweg niet missen... Opgelet: Vooraf inschrijven is noodzakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten