maandag 25 augustus 2014

Stilte voor de storm?


Oplosschaak in Roeselare?

Het is kalm in 'schaakland'; er valt weinig nieuws te rapen op nationaal en internationaal vlak. Iedereen lijkt bezig om zijn/haar seizoen voor te bereiden, zijn/haar jaar van de grote ELO-doorbraak? Nog enkele weekjes en de messen worden weer geslepen, de borden afgestoft en de hersenen aan het werk gezet...
Ook de Torrewachters tekenen weer present voor een nieuw en boeiend schaakjaar. Stip alvast de volgende data aan in jullie agenda:
* 6 september : Vriendenmatch tegen Kortrijk
*13 september : Simultaan van kampioen Michiel Bleys + Sportmarkt
*20 september : Start clubcompetitie
*28 september : Start nationale interclubs
*12 oktober : Start Liga West-Vlaanderen
Heel wat 'lekkers' in het vooruitzicht dus!

Intussen loopt ons zomerprogramma op zijn eind: Afgelopen zaterdag werd het tactisch inzicht van de aanwezigen getest. Tien schakers doorstonden de test met wisselend succes. Wie dit nog nooit had gedaan worstelde met de diagramma's, terwijl de 'ervaren' oplossers het (te?) makkelijk vonden. Drie spelers behaalden het maximum, waarvan Ben het snelste klaar was voor Pieter en Brent. Met zijn tweede plaats is Pieter Truwant nu 100% zeker van zijn zomertitel. Proficiat namens het bestuur.
Volgende week zaterdag wordt de allerlaatste ronde van dit seizoen afgewerkt, met nogmaals (op verzoek) een tijdshandicaptornooitje. We rekenen dan ook op jullie massale aanwezigheid!
(Niet vergeten: We spelen in het Duivenlokaal, iets verderop in de straat)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten