maandag 29 september 2014

Verslag speeldag 2



Hieronder een kort verslagje van de afgelopen speeldag. Maar ik ga eerst beginnen met het volgende: het is niet altijd makkelijk, als je zelf speelt, om van vijftien partijen een juist beeld te krijgen en een dito verslaggeving te reproduceren. Het kan wel eens gebeuren dat er foutjes sluipen in deze blog, mijn welgemeende excuses daarvoor. Wie onjuistheden aantreft, mag dit altijd melden, dan corrigeer ik dit zo spoedig mogelijk.

In eerste klasse eindigde de Kortrijkse derby tussen Louis en Herman op een remise. Neen, 't was geen schuifpartij beiden gingen ervoor en Louis vond zelfs dat Herman op het einde de betere kansen had. Ook Thijs en Pauwel hielden het op een gelijkspel, maar zij hadden daar meer tijd voor nodig dan eerstgenoemden. Ook hier een partij met wisselende kansen, vechtschaak en uiteindelijk een mooie puntendeling. Peter kreeg schaakles van Johan, alhoewel na de analyse met Nonkel Fritz bleek dat het offer van Johan niet 100% correct bleek. Er was een ontsnappingsmogelijkheid via een loperoffer, maar dat had ondergetekende natuurlijk niet gezien. Ach, er zijn ergere dingen dan van Johan verliezen... Ook Kris en Bernard maakten er een thriller van. Bernard was een pion voorgekomen, maar in het eindspel bleken ook winstkansen voor Kris te zitten. Uiteindelijk was Burny de beste 'rekenaar' en blijft hij na twee (!) speeldagen als enige ongeslagen.
In de partij tussen Sander en Francky  kwam laatstgenoemde vroeg uit met zijn dame, wat hem slecht beviel omdat die in de weg stond van zijn damevleugelpionnen, zodat Francky niet kon oprukken. Sander had het initiatief op die vleugel en kon hem steeds verder terugduwen tot hij een vrijpion versierde en een pion won. Ondanks een foutje in tijdnood kwam Sanderke in een gewonnen eindspel terecht :). Didier zorgde dan weer voor een verrassing van formaat door vice-kampioen Ben te vloeren, die ergens geblunderd had. De strijd in eerste lijkt dus alle kanten uit te kunnen en dat maakt het des te leuker.

In tweede kreeg Guido opnieuw een klepper voor zich in de persoon van Jozef Reynaert. Ook hier was het hard tegen onzacht met een billijke remise tot gevolg. Robbert deed het prima in de opening tegen Adhemar, die onze jongste, goed vond spelen. De ervaring om het af te maken ontbreekt echter nog, maar dat komt wel, Robbert. Ivo had zijn handen dan weer meer dan vol met het stugge spel van Fons. Hun 'battle' leek op remise af te stevenen, toen deed Fons een minder zetje en kwam Ivo langzaam in het voordeel met winst als resultaat. Erik en Hubert eindigden zoals ze begonnen waren: met een puntendeling. RenĂ© won zonder problemen van Salvatore die jammerlijk geblunderd had en er het hart van in was. Pieter Menu bleef Raf Muylle de baas en ook Jan Selschotter snoepte het volle punt af en dit tegen Philip Maddens. Stijn maakt het dan weer in geen tijd uit tegen Guy, 't ging zo snel dat ik beide heren amper heb zien spelen... Ik eindig tweede met een ouderwetse klassieker, namelijk die tussen Marc en Tom. Mooie knokpartij waarin de speler met het meeste lef, Tom met twee pionnen extra het eindspel inging en het laken naar zich toetrok.

Ter info: heel binnenkort (12 oktober) starten de ligakampioenschappen. Wie 'goesting' heeft mag zijn naam doorgeven aan mij. Wie dan weer goesting heeft in lekker eten, mag de kampioenviering op 11 oktober niet vergeten. Stuur daarvoor een mail naar Adhemar met uw menukeuze. De afwezigen zullen weer eens ongelijk hebben...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten