maandag 20 oktober 2014

Inhalen en interclub(ben)

 
Torrewachters aan zee?
 
Een inhaaldag gecombineerd met wellicht de laatste late zomerdag zorgde voor een verre van vol huis bij de Torrewachters. Slechts vier partijen werden betwist, netjes verdeeld over beide klassen. Gelukkig valt over deze matchen wel iets te vertellen: Zo werd Louis door Sander in snelheid gepakt in zijn Fantasy-variant van de Caro-Kann. Veel Fantasy legde Louis niet in zijn spel, want na stukverlies op zet 11 gaf hij op. Van deze topper werd vooraf heel wat meer verwacht, gelukkig zorgden Francky en Johan voor meer actie op de schaakvloer. Het zag er een leuk partijtje uit: de aanvallende soms kamikazestijl van Johan versus het geduldige positionele opbouwende spel van Francky. Laatstgenoemde ging dit keer na lang zwoegen met de hoofdprijs lopen.
 
In tweede kreeg Dimitri gratis schaakles van Erik en Erik nam dan maar als beloning het volle punt mee naar huis! Wie er ook schaakles kreeg was de keizer van het Roeselaarse nachtleven, onze Philip Maddens, maar dat had hij wellicht niet verwacht? Het was namelijk onze jongste Robbert, die Philip langzaam maar zeker van het bord speelde. Maddens Senior was wel een paard voorgekomen voor een pion, maar blunderde later ook een stuk. Robbert nam nog enkele pionnen en speelde zijn eindspel bij momenten voortreffelijk. Het aanwezige publiek vreesde nog voor pat, maar Philip was sportief en gaf op en gunde hiermee Robbert zijn eerste overwinning van het seizoen.
 
Bij de nationale interclubs stond de tweede ronde op het programma: met zijn allen thuis tegen Ieper.
De eerste ploeg was in bloedvorm en vernederde Ieper met maar liefst 5-1. Martijn, Bert, Michiel, Ben en Fabio wonnen, enkel Bernard viel uit de boot. De tweede ploeg speelde gelijk maar kon gewonnen hebben. Op het eerste bord won Brent na een blunder van tegenstandster Sofie. Peter die nog niet helemaal bekomen was van zijn ochtendlijke nederlaag tegen Francky werd overklast in de opening en werd roemloos naar huis gespeeld. Erik deed het stukken beter en speelde remise na een gelijkopgaande wedstrijd. Ook Stijn speelde gelijk, maar de winst liet hij jammerlijk liggen in het eindspel. "Stijn, dat boek die je hebt gekregen over het eindspel moet je lezen en niet in de kast stof laten vergaren." zei de schrijver deze met een volle boekenkast stofopnemende boeken... 
Wie alle uitslagen nog eens wil nalezen kan hier terecht: Uitslagen Interclub
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten