zondag 26 oktober 2014

Speeldag 5


Met dertien partijen was het terug vollen bak bij de Torrewachters. In eerste mocht Louis na Sander vorige week alweer een titelpretendent bekampen. Louis hield heel wat langer stand dan de vorige keer maar kon ook nu geen vuist maken tegen Ben De Cat. Ben speelt graag van die onregelmatige openingen, naar eigen zeggen, om chaos te scheppen en tot nu toe lukt het hem nog aardig ook.
Sander bevestigde nog eens zijn reputatie van 'veegmachine': na vorige week Louis na elf zetten te vloeren, ging deze keer ook Thijs Vermeir na een uurtje de boot in. Eerlijkheidshalve moeten we er wel bij vermelden dat Thijs flink meehielp door zijn dame te blunderen. Ook Pauwel verkeert in bloedvorm na een makkelijke overwinning tegen Kris Muylle, die zijn competitiestart compleet gemist heeft. Johan Reynaert moest dan weer  het langst wroeten tegen Herman om het volle punt binnen te rijven. Rest ons nog één partij in eerste die op een terechte remise eindigde en dat was die tussen Peter en Bernard.

In tweede kon Guido zonder al teveel problemen de volle buit binnenhalen tegen Guy die nog wat competitie-ervaring mist. Jos en Dany deelden de punten na een leuke pot schaak met licht voordeel voor Dany? Hubert leek een makkelijke namiddag tegen Fons te beleven, maar een simpel pionnetje deed de kansen keren en Hubert mocht nog blij zijn met zijn remise. Salvatore won van Raf, nadat deze laatste nogal doorzichtig en ook wel een beetje ondoordacht ten aanval was getrokken. Belgacem en Erik remiseerden en dat leek een billijke puntendeling. René won dan weer van een jarige Pieter Menu, die geen succes meer boekt met zijn 'patwapen'. Onze jongste spruit Robbert was een maatje te klein voor Stijn, die gauw op stukwinst was gekomen. Philip die vorige week een memorabele partij tegen diezelfde Robbert verloor, verbaasde nu Jan Publiek met een knappe remise tegen Marc Terryn. Rare jongens die schakers...

Aanstaande zondag staat de derde ronde van de interclub op het programma. De eerste ploeg moet naar Oostende om er KOSK 2 te bekampen. Ze krijgen het gezelschap en uiteraard de morele steun van de tweede ploeg die de vierde ploeg van Oostende voor zich zal krijgen. Aan beide teams: Veel succes !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten