woensdag 15 oktober 2014

Uitslagen en kampioenen

Michiel onze Roeselaarse clubkampioen

Ten gevolge van een boosaardige griepaanval, die ik intussen succesvol heb afgeslagen ben ik wat later met mijn wekelijkse schrijfsels. Afgelopen weekend waren er heel wat partijen in clubverband en het jaarlijkse ligagebeuren werd ook op gang geschoten. Tussenin kwamen er nog enkele Roeselaarse kampioenen voorbij die met de gepaste eer overladen werden op ons jaarlijkse kampioenenbal.

Maar eerst onze competitie: In eerste kreeg leider Bernard een eerste serieuze test te verwerken met vice-kampioen Ben 'Delcato' Decat. Ben speelde naar goede gewoonte een ongewone opening, om, naar eigen zeggen, 'verwarring te scheppen'. Het lukte weer eens wonderwel en Bernard ging na een goede partij de boot in. Sander had zijn handen meer dan vol met Didier, maar hij bewees dat hij dit jaar de te kloppen man wordt. Na een lang gevecht nam eerstgenoemde de bovenhand. De andere twee partijen in eerste eindigden op een billijke remise: Thijs en Herman hadden hierbij de meeste tijd nodig om te ontdekken dat het vandaag bij een puntendeling ging blijven. Kris en Peter daarentegen stonden na een kleine twee uur al de dorstigen te laven, een zeer eerbaar werk van barmhartigheid. Maar Peter had wel een goed excuus, want Kris schaakt nog altijd sneller dan zijn schaduw!

In tweede had Guido het niet onder de markt tegen Philip Maddens, die maar bleef gaan tot het eindspel hem fataal werd. Ivo en Hubert deelden de punten en daar was vooral Ivo niet gelukkig mee. De boomlange Kortemarknaar had zo graag gewonnen, maar Hubert had alle toegangs- en achterpoortjes in zijn stelling dichtgemetseld en er was echt geen doorkomen aan! Ook Fons en Salvatore speelden remise tot grote vreugde van Salva. Erik liet zich niet verrassen tegen Pieter 'Pat' en hij behaalde een eerder makkelijke zege. Raf verbaasde zijn 'publiek' door de betere stelling tegen Belgacem, maar zoals wel meer gebeurt bij Muylle Senior, verknoeide hij jammerlijk zijn partij. Mark Terryn klopte Stijn na een match op het scherpst van de snee, waarin Stijn zijn kansen in het middenspel liet liggen. René had dan weer geen moeite met  Dimitri en ook Jos was snel klaar met Robbert. Onze twee jonkies hebben het niet makkelijk, maar dat wisten ze toen ze starten... Geduld, de zeges kunnen sneller komen dan jullie denken. In de laatste battle in tweede tussen taaie Dany en sluwe Tom werd al snel remise overeengekomen en dat leek terecht...

Na het 'schaakwerk' in de namiddag werden 's avonds bij een goed glas en een overvloedige maaltijd de kampioenen van het voorbije seizoen in de bloemetjes gezet. Kort de triomfators op een rijtje:
Michiel werd na een millimeterspurt met Ben clubkampioen. In tweede stond Brent Buyse op het hoogste schavot en in derde werd 'the good old' Adhemar gevierd. Tenslotte hebben we Pieter Truwant die dit keer weer de beste blitzer was. Proficiat aan allen !

Zondag laatstleden werd ook de eerste ronde van de Liga betwist. Die ging door in 'Het Oud Stadhuis' van Gistel. De Torrewachters deden het verre van slecht met overwinningen voor: Michiel tegen Aurèle en Martijn tegen Herman voor wat de A-reeks betreft. Francky hield de Roeselaarse eer in de B-reeks hoog met een zege tegen Joe Cordy. In de C-reeks lijkt iedereen aan elkaar gewaagd want de drie gespeelde matchen eindigden allen op een remise. Zo namen Erik, Jos en Peter hun eerste halfje mee naar huis. In de D-reeks noteerden we de volle pot voor Guido tegen de voorzitter van Wervik, Dharmadi Djaka. Salvatore remiseerde tegen De Soete, Philip verloor nogal snel, maar ik ben vergeten tegen wie en René tenslotte kreeg op zijn doos van een klein manneke. De uitslagen kon je normaal vinden via deze link: Uitslagen en standen Liga maar er zijn precies 'onderhoudswerken' bezig op de Ligasite? Eventjes geduld dus!

Zondag vindt de tweede ronde van de Interclubs plaats. Beide ploegen spelen thuis tegen Ieper en met minder dan een overwinning kunnen we echt niet tevreden zijn !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten