maandag 13 april 2015

Een zwarte dag voor zwart


Met acht partijen waarin zwart geen enkele keer kon zegevieren, was de afgelopen speeldag inderdaad een gitzwarte dag voor de niet-blanke stukken. Een kort overzicht van het schaakgeweld in de verschillende reeksen.
In eerste werd de blitzkrieg van Generaal Muylle ingeluid met een kanonschot dat het lokaal op zijn grondvesten deed daveren. De bijhorende gasaanval deed Luitenant Logie wankelen, maar toen de nevelen waren opgetrokken boven het slagveld, bleek dat het paardoffer voor twee pionnen te licht was, de kansen keerden en het tegenoffensief van de vaderlandse troepen met kwaliteitswinst was voldoende om de vijand terug te slaan oftewel Logie-Muylle  1-0!
De uitslag van Herman KVK tegen Peter FCB bleek dan weer profetisch voor een partij die later op de avond in het Kortrijkse Guldensporen(voetbal)stadion plaatsvond. Peter stond al van de openingsminuten achter tegen Herman na stukverlies voor een pion. De stugge aanvalspogingen van Peter werden moeiteloos opgevangen door de stevig opgezette defensie van Herman. Ook hier dus winst voor de thuisploeg.
Johan Reynaert lijkt wat van zijn oude vorm teruggevonden te hebben: tegenstander Pauwel kwam niet echt voor in het stuk en werd vroeg in de partij weggedrukt. Toch duurde het nog geruime tijd voor Johan het punt naast zijn naam neerschreef; hij liet zijn rivaal oh zo graag spartelen? De enige zwartspeler die een halfje kon boeken was Francky in zijn match tegen Louis. Na een gelijkopgaande strijd waarin een loperoffer op h6 voor vuurwerk kon zorgen, maar niet op het bord kwam stelde Louis remise voor. 'Houdini' Deketelaere aanvaardde, maar de analyse van zijn computervriend met dezelfde naam, gaf  Francky zelfs serieuze winstkansen...

In tweede kwamen de titelpretendenten niet in actie, maar dat betekent niet dat er niet serieus gebikkeld werd. Voorzitter Jos had voortdurend het initiatief tegen Dokter Marc, vergat onderweg eventjes om een stuk te winnen, maar mepte uiteindelijk toch zijn rivaal tegen het canvas. Dany en René speelden enkel nog om de eer, maar een salonremise werd het niet. René won na hard zwoegen, maar dat kon Dany worst wezen, want hij had drankbonnetjes gewonnen met de prijskamp en maakte die meteen ten gelde...

In derde klasse tenslotte kregen we de strijd der generaties op het menu. Jonkie Robbert en de iets mindere jonkie Adhemar keken elkaar in de ogen. Robbert speelde goed mee in de opening, maar gaat nog te vaak in de fout in het middenspel. Zijn jeugdig enthousiasme doet hem nog te dikwijls de das om. Addie won uiteindelijk. Stijn Herreman is dan weer van plan om met een monsterscore kampioen te worden in zijn klasse, dit keer was het eerstejaars Kenny die in hem zijn meerdere moest erkennen.
Met nog drie partijen te gaan lijkt enkel Pieter Menu Stijn nog te kunnen dwarsbomen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten