woensdag 22 april 2015

Het doek valt over een stukje schaakgeschiedenis


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: zaterdag aanstaande is het de laatste keer dat we schaken in het Bourgondisch Kruis. Sommigen hebben wellicht al de geruchten gehoord, anderen zullen nu wellicht van hun stoel zijn gevallen? Omwille van gezondheidsredenen stopt uitbater Kevin vanaf 1 mei met het café. Lange tijd was er uitzicht op een pijnloze overname door een enthousiast koppel, maar driewerf helaas deze onderhandelingen zijn onlangs stuk gelopen. Vandaar deze 'late' aankondiging van 'lokaalwissel'. Dat betekent niet dat het bestuur intussen heeft stilgezeten, met dit doemscenario werd rekening gehouden en enkele mogelijke locaties werden onder de loupe genomen. De onderhandelingen zijn intussen in een vergevorderd stadium aanbeland, maar nog niet definitief. Vandaar dat ik nu nog niet ga onthullen waar we naartoe trekken. Heel binnenkort, zaterdag(?) wordt de knoop doorgehakt.

Het Bourgondisch Kruis maakt al bijna twee decennia lang deel uit van het schaakleven bij de Torrewachters. Zelf ben ik al meer dan twintig jaar lid en het is pas het tweede lokaal, na café Rodenbach, waar ik mijn Roeselaarse partijtjes schaak kwam spelen. Eerst was er Martine en Dirk, die zo'n tien jaar geleden werden opgevolgd door Hilde en Kurt. Drie jaar geleden gaven ook deze laatste de fakkel door en dat aan huidige uitbater Kevin. Langs deze weg wenst het bestuur en in navolging ook de ganse meute Torrewachters dan ook, Kevin en zijn bevallige assistentes Linda en Lara uitvoerig te danken voor de afgelopen jaren. Het waren jaren met niet alleen schaakplezier, maar ook vol leute en ambiance aan de toog. Het bier vloeide soms rijkelijk, de bijhorende toogverhalen waren niet altijd hoogstaand, maar de sfeer was top en ook dat is één van de redenen waarom de Roeselaarse schaakclub het al jaren goed doet. Om het met een cliché van jewelste te zeggen: helaas duren mooie liedjes niet lang ... zaterdag is het definitief voorbij. Daarom wil ik dan ook een oproep lanceren om zaterdag massaal aanwezig te zijn. Ik weet dat velen onder jullie niet meer moeten spelen, maar het is een uitgelezen moment om nog enkele schaakherinneringen op te halen over de reeks legendarische partijen die jullie in het BK ongetwijfeld over de jaren betwist hebben. Wie weet zorgt Kevin wel voor zachte (drank)prijsjes? Wie zeker voor een zacht prijsje wafeltjes verkoopt om haar studies te bekostigen in de USA is 'American Woman' Lara. Onder ons gezegd en gezwegen: "Ze zijn best te vreten(!)" Dus dat is nog een goede reden om zaterdag eens langs te komen...

Voor de geschiedenisboekjes geef ik nog de uitslagen van de inhaalpartijen van zaterdag laatstleden:
In eerste won Didier van Peter, klopte Francky Pauwel en vloerde Sander Ben na een rommelige wedstrijd. In tweede remiseerde Belgacem tegen Tom. Derde zag Salvatore winnen van Kenny en misschien de allerbelangrijkste uitslag was de 1-0 van Stijn tegen Pieter, waarmee Stijn kampioen van derde werd! Proficiat Stijn !!!

Alvast tot zaterdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten