maandag 6 april 2015

Sander Lefere kampioen van Roeselare


Met nog drie speeldagen te gaan is het nu mathematisch zeker: Sander Lefere pakt zijn eerste kampioenstitel in de Roeselaarse eredivisie. Alvast een dikke proficiat toegewenst!
Sander had zaterdag genoeg aan een remise tegen Peter Degrieck om de buit binnen te halen. Het werd dan ook een puntendeling na een gelijkopgaande partij waarin Peter een stuk had geofferd voor drie pionnen. Een gokje van ondergetekende. De bekomen eindstelling was beter voor Sander, maar die wou geen risico's meer nemen. Op het bord ernaast was het ook remise geworden tussen Bernard en Johan, jammer genoeg weet ik hier niets van te vertellen. De derde partij in eerste was meteen ook de langste. Ben had ruim vier uur nodig om Thijs tegen het canvas te werpen. Thijske verdedigde uitstekend en Ben moest geduldig manoeuvreren om het gaatje te vinden. Met de hulp van een Orvalleke lukte dat uiteindelijk.

In tweede begint de mist omtrent de titel langzaam op te trekken en lijkt het kransje met de titelkandidaten zich nog te beperken tot twee stuks en dat zijn Ivo en Belgacem. Ivo had de meeste moeite van de wereld met de taaie Hubert, maar kon na lang zwoegen zijn twee vrijpionnen laten beslissen. Belgacem kwam niet in actie, maar kan in theorie nog de hoofdvogel afschieten: Daarvoor moet hij nog voorbij Tom 'Tactics' en moet Belgacem nog dè match om de titel te beslissen spelen tegen jawel, Ivo de leider. Het kampioenschap kan op geen mooiere manier eindigen...
Wie duidelijk niet meer wakker lagen van de titelstrijd waren Erik en Dany, die in hun onderlinge korte partij algauw de vredespijp rookten. Jan Selschotter deed wat hij moest doen en dat was winnen tegen René. Veel schiet hij er niet mee op, want het hoogste wat Jan nog kan bereiken is een ereplaats.

Ook in derde zijn de titelkandidaten nog met zijn tweetjes. Leider Pieter moest hard werken voor zijn punt tegen de stugge Raf Muylle. Hiermee blijft hij comfortabel aan de leiding, enkel Stijn Herreman kan hem nog bedreigen, maar die moet nog heel wat partijtjes afwerken. Ook hier volgt nog een ultieme confrontatie tussen beide titelpretendenten. Stijn liet alvast in zijn match tegen Salvatore geen steek vallen. Fons Debrouwer had dan weer geen moeite met Guy Vandamme, die zijn rivaal omschreef als een klasse te sterk. Philip Maddens tenslotte won van Kenny, die dan weer zijn dame onbeschermd achter liet. Wie Philip kent weet dat onbeschermde dames een zwak punt van hem zijn, hij liet dan ook deze kans niet liggen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten