maandag 19 oktober 2015

Kampioen zijn is plezant !


Zaterdagavond werden de kampioenen van de voorbije competitie passend gevierd in taverne annex manege De Kleiputten te Rumbeke. We kregen er geen paardenvlees op ons bord, maar onder andere een heerlijke Noorse visschotel, die niet van de Belgische Kust kwam, anders zou hij wellicht smaken naar gelekte aardolie? Verder bestond het menu uit, volgens de regels van de kunst verdoofde en lekker klaargemaakte lamsboutjes. Ons feestelijk kampioenenmaal werd afgesloten met romig ijs badend in een Rode Zee van aardbeiencoulis. Een mens staat verbaasd over wat ze tegenwoordig uit kleiputten halen...
Tussen de heerlijkheden door werd een klein beetje tijd gevonden om de 'besten' van het jaar in de bloemetjes te zetten. Een kort overzichtje: De Oscar voor beste speler in eerste klasse ging naar Sander Lefere. Belgacem Hajaji en Stijn Herreman mochten het beroemde beeldje meenemen als besten van respectievelijk tweede en derde klasse. In de nevencategorie beste blitzer was het Martijn Maddens die triomfeerde. Tenslotte was er nog Didier Dalschaert de winnaar van de zomercompetitie, die we en dat moeten we eerlijk toegeven een klein beetje vergeten waren. Didier kreeg dan ook geen Oscar maar een halve liter Rodenbach, die hij meteen soldaat maakte. Een dikke proficiat aan alle winnaars!

Zaterdagnamiddag was er zoals gewoonlijk competitie. Uw reporter ter plaatse noteerde er de allereerste nederlaag van het seizoen van de ongeslagen leider Kris Muylle. Kampioen Sander Lefere was degene die het hem lapte: Een tactisch grapje leverde Sander een pion op en dat was het begin van het einde. Kris moest vluchten met zijn dame en plots waren alle grenzen gesloten... Ook Herman Ottevaere kende zijn beste namiddag niet. Na een gelijkopgaande partij tegen Francky Deketelaere blunderde hij in het middenspel en zijn stelling viel als een kaartenhuisje ineen. Bernard Logie had op een gegeven ogenblik 2 pionnen méér dan tegenstander Didier Dalschaert. In een moeilijk eindspel kon die laatste terugvechten en nog remise uit de brand slepen. De langste partij in eerste van die middag was die tussen Jan Feys en Louis Vandecasteele. Louis was met een pionnetje surplus het eindspel ingedoken. De finale werd een kat en muisspelletje met elk een dame en een leger pionnen. Uiteindelijk profiteerde Louis van een fout van Jan (verplicht dameruil) en rijfde de zege binnen.
In tweede werd de topper tussen Jan Selschotter en Dany Vanhamme zegevierend afgesloten door eerstgenoemde. Hoe alles in zijn werk ging ben ik helaas vergeten... David had dan weer geen moeite met jonkie Vardan. De partij tussen Salvatore en Piero verliep op zijn zachtst gezegd nogal hilarisch, maar dat was vooral door hun onderlinge rivaliteit dan door het geleverde schaakspel. Uiteindelijk haalde Salvatore het zuurverdiende punt binnen. Robbert vindt maar zijn draai niet: Deze keer was René Depypere te sterk voor onze jonge belofte. Hubert Gryson ontsnapte dan weer tegen Raf Muylle, die halfweg uitstekend stond en de dame van Hubert kon winnen, maar helaas pindakaas hij zag het niet en verloor zelfs nog. Philip Maddens kreeg schaakles van nieuwkomer Atef, die Philips koning het ganse schaakbord rondjoeg en hem uiteindelijk mat zette. Guido Vancoillie had aanvankelijk zijn handen vol met Pieter Menu: Pieter stond dreigend aan de koningsstelling van Guido, maar loste dan zijn greep en de ervaren Guido ging erop en erover.

Als afsluiter nog de uitslagen van de gisteren gespeelde ligapartijen:
Pauwel Deblauwe deelde de punten met Aurèle Lenoir, Peter Degrieck verloor van Bart Vervaeck: twee pionnen extra bleken niet voldoende om Barts aanval af te slaan. In de D-reeks tenslotte verloor Mario Verbanck van Frederic Delameilleure en kon Stijn Herreman winnen van de op pat spelende Step Mattijs.
In de wandelgangen was een hardnekking gerucht te horen, namelijk dat Veurne volgend jaar de Liga zou organiseren? Het kan natuurlijk ook een roddel zijn verspreid door een zatte schaker! We houden u op de hoogte...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten