woensdag 8 februari 2017

Lentetornooi Brugge komt er aan



Over een kleine maand is het weer zover, dan gaat namelijk de 36ste editie van het Brugse lentetornooi van start. De organisatie is in handen van Schaakclub Dolle Torre een sympathieke bende die wortel schoot uit de restanten van het vroegere Gazel. Het tornooi kan beschouwd worden als een zeer leuke afsluiter van het lopende schaakseizoen. Gedurende zeven ronden om de veertien dagen wordt geschaakt op hoog niveau in het clublokaal van de Brugse schaakclub. Wie schaken een warm hart toedraagt moet dit evenement zeker op zijn agenda plaatsen! De interclubs lopen op hun einde, de Liga is verleden tijd en de meeste clubcompetities kennen hun kampioenen. Dus wat houdt u tegen? Kom uit uw luie zetel en schrijf in! Tot nu toe veerden drie Torrewachters recht en gaven hun naam door: Ondergetekende Peter Degrieck, de veelvraat wat schaaktornooien betreft Francky Deketelaere en de winnaar van 2015 Martijn Maddens. Alle mogelijke info is te vinden op de site van de organisatoren: Dolle Torre.
Wie de affiche hierboven heeft gelezen heeft waarschijnlijk de zin 'Herinnering aan Herman Thienpondt' zien staan? Voor wie onbekend is met Herman: Hij was de grote bezieler en drijvende kracht achter dit tornooi  tot hij 10 jaar geleden (17/09/2007) na een korte hevige ziekte abrupt uit de schaakwereld werd weggerukt. September 2007 was toen al een vreselijke maand na het onverwachte overlijden van oud-Torrewachter en volksmens Luc Rogiers vier dagen eerder. Herman en Luc waren toffe gasten, kerels uit één stuk waar je altijd op kon rekenen. Een soort waarvan er altijd veel te weinig rondlopen op deze planeet...

Tot slot nog enkele korte berichtjes:
*Volgende week staat de zevende ronde in de Nationale Interclubs op het programma. Roeselare 1 mag op (verre) verplaatsing naar Ertvelde en de tweede ploeg mag op bezoek bij de schaakburen van Izegem. Geef er een lap op jongens!
*De 32ste editie van Capelle-la-Grande vindt plaats van 18 tot 25 februari met de al zekere deelname van Torrewachter Francky Deketelaere. Interesse? Neem dan hier een kijkje.
*Wip zaterdag zeker eens binnen in ons lokaal: Het eerste nummer van ons clubblad ligt op u te wachten, 'glad gestreken' en nog ruikend naar verse inkt!
*Rest mij nog de uitslagen van de laatste speeldag:
1ste Klasse:  Kris-Ben 1-0, Louis-Pauwel 1/2, Francis-Didier 1-0, Herman-Bernard 1/2.
2de Klasse:  Pieter-René 1-0 (!).
3de Klasse:  Renaat-Eric 1/2, Hubert-David 1-0, Belgacem-Frederique 1-0, Mario-Filip 0-1.
Toren van Roeselare: Michiel-Jan 1-0, Bart-Sander 1/2 (!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten