dinsdag 11 april 2017

Kort nieuws van het front...


De voorlaatste speeldag van de reguliere competitie in eerste klasse was er ééntje vol verrassingen. Zo ging leider Kris Muylle in een remise-eindspel alsnog de boot in tegen Pauwel Deblauwe. Kris ontweek in de finale een paardvork, maar hij liep prompt in een andere. Schaken kan hard zijn. Eerste achtervolger Ben De Cat profiteerde maximaal na een eerder makkelijke zege tegen Jan Selschotter. Het eindspel tussen beide kemphanen werd aangevat met een surplus van twee extra pionnen en de betere stelling voor Ben. Guido Vancoillie en Bernard Logie hielden elkaar lange tijd in evenwicht tot Guido nogal lullig vergat dat zijn toren 'en prise' stond en weg was het punt. De beide 'dikke' vrienden Herman Ottevaere en Didier Dalschaert maakten een erezaak van hun onderlinge confrontatie. Didier had al snel de betere stelling en Herman probeerde zijn kompaan te chanteren met twee Rodenbachs als hij op zijn remise-aanbod inging. Didier wou absoluut winnen en weerstond voorlopig aan de verleiding. Hij speelde nog een uurtje dapper door, maar Herman verdedigde zijn stelling uitstekend en de partij verzandde in remise. De gedachte aan de schuimende Rodenbachs en een vers knapperend zakje paprikachips deden Didier overstag gaan en de puntjes werden gedeeld.

Tweede kende slechts één 'veldslag' en dat was die tussen Adhemar Devolder en Jozef Reynaert. Ook hier ging het lange tijd gelijk op tot Jos 'het gaatje' in de stelling vond en het kon afmaken in zijn voordeel.
De derdeklassers waren in grotere getale afgezakt naar Den Arend. Hubert Gryson brak zijn persoonlijke record van snelste partij. In zijn battle met Renaat Vanassche beet hij al na 11 (!) zetten in het zand. Renaat blij als een kind... Filip Verstraete had heel wat meer moeite met Frederique Lievens, maar uiteindelijk haalde de ervaring het van het jeugdig enthousiasme. Belgacem Hajaji is vastbesloten om zijn seizoen nog enigszins wat glans te geven en dat door de titel in derde te pakken, Philip Maddens was dan ook geen partij voor hem. Mario Verbanck zorgde dan weer voor een kleine stunt door het te halen van ouwe rat Marc Terryn.


Tot slot nog enkele 'fait divers':

*Het Liga Rapid Ploegenkampioenschap gaat dit jaar door op zaterdag 20 mei in Izegem. Het bestuur hoopt op een grote opkomst van de Torrewachters. Inschrijven kan door je naam door te geven aan Bernard Logie. U moest al aan het typen zijn...
*Vrijdag aanstaande staat de vierde ronde van het Brugse Lentetornooi op het programma.
*Martijn Maddens de speler met de hoogste ELO van de club, was vorige week actief op het tornooi van Spoleto in Italië. Hij deed het verre van slecht met 6/9 en een negende plaats in het eindklassement op 64 deelnemers. Een dikke proficiat Martijn! Uitslagen, standen en jawel partijen kun je hier terugvinden (bovenaan kun je op van alles klikken, hou u vooral niet in).
*De winnaar van Wijk aan Zee, de Amerikaan met Filippijns bloed in zijn aderen Wesley So verkeert in bloedvorm. Zo kon hij zich het afgelopen weekend tot Amerikaans kampioen kronen. Bij de dames was het Sabina Foisor, een voor mij nobele onbekende, die met de hoofdvogel ging lopen.
*Tenslotte nog de uitslagen van onze Torrewachtercompetitie(s):

1ste Klasse:  Herman-Didier 1/2, Kris-Pauwel 0-1 (!), Jan-Ben 0-1, Guido-Bernard 0-1.
2de Klasse:  Adhemar-Jos 0-1.
3de Klasse:  Filip-Frederique 1-0, Philip-Belgacem 0-1, Renaat-Hubert 1-0 (!), Mario-Marc 1-0 (!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten