dinsdag 18 april 2017

Vrolijk Paasfeest!


De voorbije paasvakantie vond het Belgisch jeugdkampioenschap schaken plaats in Blankenberge. De toekomst van het Belgische schaak streed in verschillende categorieën voor de hoogste eer. Er was zelfs één Torrewachter die de moed had om zijn kunnen te demonstreren achter de schaaktafel! Da Silva Heleno Jorit werd knap vierde in zijn reeks (B14). Proficiat Jorit! De uitslagen en standen van de verschillende reeksen opsnorren op de officiële website vergt behoorlijk wat puzzel- en klikwerk. Waarom het makkelijk maken als het moeilijk ook kan gaan? Gelukkig ben ik er nog (ahum)...
Ga  dus naar de wedstrijdsite: Belgisch Jeugdkampioenschap 2017, in de rechterbovenhoek vind je een link naar alle partijen en een link naar de resultaten. Als je op resultaten klikt kom je terecht bij de jongens tot 8 jaar. Als je nu de andere rondes van deze groep wilt of een andere groep wil consulteren, dan moet je, echt waar, op die drie puntjes klikken rechtsboven en dan valt op een miraculeuze manier rechts een menu open. Kon dit nu echt niet simpeler? Schakers zijn rare jongens.
Het geschaak in Blankenberge kon zondag op de belangstelling rekenen van Sportweekend: In een kort interview werden Anthony Mitran en Daria Vanduyfhuys aan de tand gevoeld. Beiden kwamen uit in de hoogste reeks (-20), Daria deed het uitstekend want ze werd Belgisch kampioene bij de dames. Maarten De Vleeschauwer stond bij de -20 op de hoogste trede van het podium bij de jongens.

Wie de eerste plaats op het ereschavot in de hoogste divisie bij de Roeselaarse Torrewachters gaat beklimmen ligt nog niet voor de volle 100% vast, maar na winst in een spectaculaire partij tegen Kris Muylle heeft Ben De Cat toch wel een serieuze optie genomen op de hoofdvogel. Alle uitslagen in de verschillende reeksen en competities vind je hieronder:

1ste Klasse:  Ben-Kris 1-0, Francky-Herman 1-0.
2de Klasse:  Pieter-Stijn 1-0 (!), Erik-Salvatore 1/2.
3de Klasse:  Frederique-Philip 1-0, David-Filip 0-1, Eric-Atef 1-0.
Toren van Roeselare: Jan-Thijs 1-0, Martijn-Mario 1-0.

Zondag staat de allerlaatste ronde in de Nationale Interclubs op het programma. Beide Roeselaarse ploegen deden het dit jaar uitstekend en kunnen nog tweede worden in hun reeks. De eerste ploeg mag op verplaatsing naar Landegem en Roeselare 2 mag naar Oostkamp voor hun match tegen Brugge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten