woensdag 5 april 2017

Verse ELO's



De lente heeft (soms aarzelend) zijn intrede gedaan in het land. Traditioneel worden we dan ook bestookt met verse Elookes. Helaas heeft de lijst geen juist beeld van de momenteel geldende machtsverhoudingen bij het gros van de spelers en dat komt omdat de meeste uitslagen (2de & 3de klasse) pas op het einde van de lopende competitie worden doorgegeven. Wat wel verwerkt is dat is de heenronde van eerste klasse. Een kort overzichtje van winnaars en verliezers.
De speler die het grootste sprongetje voorwaarts maakt en dat dankzij zijn puike prestaties in eerste is Kris Muylle (+28). Tweede in dit klassement is de voor Tielt spelende Interclubber (Hij komt ooit terug!) Steven Keirse (+19). Op plaats drie hebben we zelfs een ex aequo met het olijke duo Bernard Logie en Pauwel Deblauwe (+17). Behalve winnaars zijn er uiteraard ook verliezers in de Roeselaarse ELO-ranking. Aanvoerder van deze weinig benijdenswaardige lijst is Bert Feys (-19) en dat dankzij zijn mindere resultaten in de Interclub. Ook Dany Van Hamme (-12) heeft al beter geschaakt in zijn roemrijke carrière. De top drie wordt vervolledigd door Jan Selschotter (-9), die mag ervaren dat het 'schaakleven' in eerste niet altijd rozengeur en maneschijn is. De volledige hitlijst is hier terug te vinden.

Zondag laatstleden werd de laatste ronde van de West-Vlaamse Ligakampioenschappen gespeeld. Het tornooi werd dit seizoen georganiseerd door de clubs van Bredene en Oostende. Kampioen in de A-reeks en tevens kampioen van West-Vlaanderen werd Benny Todts (6,5/7) voor twee Torrewachters: Martijn Maddens (5,5) en Francky Deketelaere (3,5). In de B-Reeks werd het podium gevormd door Brian Wollaert (6,5) voor Johan Devos & Patrick Verbrugghe (beiden 4,5). In de C-Reeks ging het goud naar de jonge belofte Jarid Piceu (6,5) voor Dirk Demeyere & Verbeke Lucas (beiden 4). Tenslotte nog de top drie uit de D-reeks: Destreel John (6,5) was hier de primus voor De Soete Jan (5,5) en Vercruyce Dany (4). De volledige rangschikkingen en de (meeste) uitslagen kun je terugvinden op de site van de Liga.

Het Brugse Lentetornooi is na drie van de zeven ronden zo goed als halfweg. De derde ronde werd gekenmerkt door heel wat uitgestelde partijen, waardoor Michiel Bleys op het eerste bord terecht kwam en het daar met zwart mocht opnemen tegen ex-tornooiwinnaar Frederic Verduyn. Het 1ste bord had een magische invloed op Michiel die er zowaar in slaagde om de volle buit binnen te halen! Knap van onze Torrewachter, die na een sabbatjaar de weg naar boven heeft teruggevonden. De (voorlopige) uitslagen van ronde 3 vind je hier.

Tenslotte nog de uitslagen van onze Torrewachtercompetitie(s):

1ste Klasse:  Guido-Pauwel 1/2, Louis-Francky 1/2, Kris-Didier 1-0.
2de Klasse:  Robbert-Jorit 0-1.
3de Klasse:  Marc-Philip 1-0, Renaat-Filip 0-1, David-Eric 1-0, Belgacem-Mario 1-0, Frederique-Atef 1-0.
De Toren van Roeselare:  Bart-Michiel 0-1, Thijs-Sander 1/2 (!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten