maandag 6 augustus 2018

Mehr Hovhannisyan verlengt zijn titel van Belgisch kampioen


Mehr Hovhannisyan, Belg van Armeense origine is zaterdag in Charleroi voor de vijfde maal Belgisch kampioen geworden. Hij haalde het met sprekend gemak van negen andere opponenten. Mehr won maar liefst zeven van de negen te spelen partijen en speelde tweemaal remise (Malahatko & Ringoir). Een meer dan terechte kampioen als je het mij vraagt. Malahatko werd tweede (7/9) en Ringoir kaapte het brons weg (6/9). Het eindklassement bij de experten vind je hier.
In Charleroi vond de afgelopen week ook voor de 17de keer het Internationaal Schaaktornooi plaats georganiseerd door de plaatselijke schaakclub. Enkele Torrewachters waren van de partij. Zo liet onze vluchtleider in spe Martijn Maddens van zich spreken met een 15de plaats (5,5/9) in de A-Groep waar een zekere Gurevich met het goud (7,5) ging lopen. Mario Verbanck kwam met zijn 4 uit 9 op een 47ste plaats terecht in de C-reeks. Alle eindrangschikkingen in de nevenklassementen zijn hier terug te vinden.

Intussen is uw, naar ik mag hopen, favoriete blogger terug in zijn geboorteland na een toch wel tof schaakreisje bij onze Noorderburen. In Dieren vond namelijk het Open Nederlands Kampioenschap plaats. Ook hier werd het schaakgeweld ondergebracht in een viertal qua sterkte gelijkwaardige groepen. In de experten-reeks was de Nederlander Erwin L'Ami de beste (7/9) na een zinderende slotronde waarin hij won met zwart van landgenoot Casper Schoppen. Van den Doel Erik gokte verkeerd na een snelle remise tegen Reinderman en werd tweede (7). Lucas van Foreest strandde op de derde plaats (7) na een knappe zege tegen de Rus Ikonnikov. Met dit resultaat haalt Lucas zijn derde norm binnen en kan hij zijn grootmeestertitel aanvragen. Proficiat alvast! De einduitslag van de experten is hier te vinden. Naast de bollebozen waren ook heel wat amateurs present in Dieren. Onze eigenste Didier Dalschaert kwam uit in de reservegroep A, waar hij met 3 uit 9 op een zeventigste plaats eindigde op 79 deelnemers. Pauwel Deblauwe en Filip Vanhoutte streden voor wat ze waard waren in de B-Groep en werden respectievelijk 24ste (5/9) en 34ste (4.5/9). In de C-Groep mocht ik de eer van het vaderland hoog houden en dat lukte behoorlijk met een 18de stek (5/9) op 65 deelnemers. Wie alles nog eens wil nakijken voor de verschillende reservegroepen, die hoeft maar te klikken op volgende letters: A, B & C.

Zaterdag laatstleden ging onze zomercompetitie van start met een blitz waaraan 12 moedigen deelnamen. De beste van het pak werd Steven Keirse met net niet het maximum (10,5/11). Op een zucht volgde Jan Feys (10) en op een iets langere zucht kwam Kris Muylle (8,5) boven water. Volgende week is er onze tweede manche en dan gaan we enkele rapidpartijtjes afwerken. De grootste hitte is dan gaan vliegen en dat betekent dat u geen enkel excuus hebt om eens langs te komen in het lokaal. Graag stipt om 14h00, zodat we zonder al te veel 'ongelukken' op tijd kunnen beginnen...

Volgende week zijn we live aanwezig op De Brugse Meesters. Een jong tornooitje dat dit jaar duidelijk in de lift zit met bijna 40% meer deelnemers dan vorig jaar. De kaap van de 200 spelers werd onlangs 'gerond' en u kan er nog altijd bij, inschrijven doe je via het tabblad 'registration' op de hoofdpagina. Misschien tot binnenkort?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten