zondag 22 juli 2018

FF uitblazen


Bij deze Zuiderse temperaturen ga ik mij beperken tot het hoogstnoodzakelijke. 't Is te warm om hier een blog te schrijven en ook ongetwijfeld te heet om hem te lezen? Kort waar we de vorige keer gebleven waren: De Amerikaan Moradiababi heeft de Open van Gent op zijn (moeilijke) naam geschreven met 7.5/9. De Belg Stefan Docx werd tweede met 7. Het podium werd volledig gemaakt door de Rus Epishin eveneens met 7 op 9. Oud-Torrewachter Helmut Froeyman werd 11ste met 6/9.
Onze andere topper Martijn Maddens behaalde 6 uit 9 en werd dertigste, wat ik een knap resultaat vind. Het eindklassement kun je hier nog eens nalezen.
Van schrijven over schaken komt een mens moe en daarom is het dan ook hoog tijd om er eventjes tussenuit te knijpen. Volgende week is er alvast geen blog, voor degenen die me absoluut niet kunnen missen: Jullie kunnen mij en nog drie andere schaakfanatici volgen op het Open Tornooi in het Nederlandse Dieren wat plaatsvindt van 24 juli t.e.m. 3 augustus.

Nadat de batterijen terug opgeladen zijn, komt het nieuwe schaakseizoen razendsnel naderbij. Op schaakgebied hoef je je zeker niet te vervelen, getuige hiervan is onderstaande kalender voor de komende weken:

*4 augustus: Start van ons zomerprogramma met de toepasselijke zomerblitz.
*11 augustus: Rapidschaak voor de snelle jongens (en meisjes) onder ons.
*18 augustus: Oplosschaak voor de slimme jongens (en meisjes) onder ons.
*25 augustus: Handicapschaak, de tijd tussen u en uw tegenstander wordt verdeeld volgens het ELO-verschil.
*1 september: Laatste manche van het zomertornooi met de niet te missen schaakquiz met kwismaster Steven Keirse.
*8 september: Start van het nieuwe seizoen met de simultaan gegeven door clubkampioen Ben De Cat. Opgelet: Wegens verbouwingswerken in de cafétaria van de bieb gaat dit deze keer door in ons lokaal De Arend.
*15 september: Start van ons nieuw clubkampioenschap.

 Enkele interessante data voor de lange termijn:

*30 september: 1ste ronde van de Nationale Interclubs
*13 oktober: 1ste ronde Toren van Roeselare
*14 oktober: 1ste ronde van de West-Vlaamse Liga, dit jaar gespeeld in Ieper.

Als zomers toetje geef ik nog dit niet te versmaden tornooitje mee, dat plaatsvindt van 12 t.e.m. 16 augustus in Brugge: Brugse Meesters 2018.

Prettige vakantie !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten