dinsdag 3 juli 2018

Nieuwe ELO's


Tussen alle voetbalgeweld door is het misschien het uitgelezen moment om de nieuwe verse lading ELO's op u los te laten? Een lijst die dit keer heel belangrijk is voor de Torrewachters want het volledige clubkampioenschap is er in verwerkt. Een kort overzichtje van de top drie van de winnaars en de verliezers.
De speler die deze keer het grootste sprongetje voorwaarts maakt en dat dankzij zijn tweede plaats in tweede klasse luistert naar de naam Belgacem Hajaji. Belgacem voegt 57 punten extra toe aan zijn ELO-totaal en komt hierdoor stilletjes aan terug boven water na zijn debacle nu al twee jaar terug in eerste klasse. Eric Wydaeghe is de tweede grootste stijger met 51 eenheden dankzij zijn knappe vierde plaats in derde klasse. Ikzelf vervolledig de top drie met dertig eenheden voorwaarts en dat heb ik te danken aan mijn goede prestatie in het Brugse Lentetornooi, want het voorbije clubkampioenschap was 'gene vette'. Naast winnaars heb je ook hun mindere tegenspelers, de verliezers genaamd. Sommigen krijgen hier een ferme dreun tegen hun voorhoofd waar ze toch efkens niet goed van zullen zijn. Hier de top drie van de slachtoffers: Op de derde plaats moet Adhemar Devolder 34 ELO-punten inleveren bij de ELO-commissie. De laatste plaats van Guido Vancoillie in het clubkampioenschap levert hem een mandje vol windeieren op: Ruim 89 punten gaan af van zijn totaal! En het kan nog erger, de van Veurne geëmigreerde schaakspeler John Destreel verliest in één klap maar liefst 116 punten! Zowel John als Adhemar verloren flink wat punten door hun mindere prestatie in tweede klasse dit seizoen. De volledige hitlijst is hier terug te vinden. Wie regelmatig deze pagina bezoekt, zal ongetwijfeld hebben opgemerkt dat de geboortedatum van de clubleden verdwenen is. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de GDPR-regelwetgeving opgelegd door Europa. Een mijns inziens wat hypocriete bescherming van onze privacy, want zowat iedereen loopt met zijn gegevens te koop op Facebook en andere Instagrams. Om nog maar te zwijgen over de sneltreinvaart aan camera's waarmee Vlaanderen heden ten dage wordt bedekt en waarbij de overheid blijkbaar aan niemand moet verantwoording afleggen. Waar is hier mijn privacy gebleven? Iemand?

Zaterdag vertegenwoordigen twee 50-plussers uit onze club hun geboorteland België op het wereldkampioenschap voor senioren in het Duitse Dresden. Deze 'Grijze Duivels' luisteren naar de namen Ben de Cat en Pauwel Deblauwe. Aan dit WK nemen heel wat grote namen uit de schaakgeschiedenis deel. Onze jongens hebben dus een behoorlijke kans om een grote vogel af te schieten. Vanaf zaterdag kun je alles hier volgen.

Vorige week had ik het over enkele interessante schaakevenementen op Belgische bodem. Voor degenen die op vakantie gaan naar het buitenland en ergens een tornooitje willen meepikken volgen hieronder enkele leuke tips in de nabije of verre buurlanden:

*Bij onze Noorderburen kun je binnenkort aan de bak op het Open Nederlands Kampioenschap te Dieren (24/07-02/08) of net over de grens in Vlissingen (04/08-11/08).
*Onze Zuiderburen zullen u dan weer met open armen ontvangen op hun tornooien in Condom (07/07-14/07) en Plancoët (29/07-04/08).
*In Germanenland is er het schaakfestival van Dresden (04/08-12/08).
*De Zwitsers zijn al decennialang trots op het tornooi van Biel (21/07-01/08). Dat is het schaakgebeuren waar Carlsen groot is geworden toen hij nog klein was...
*Ook in Andorra is het schaakfeest en dat van 21/07 t.e.m. 29/07.
*We eindigen met een Zuiders tornooi in het Italiaanse Fano (29/07-05/08).  Een leuk gebeuren op een idyllische plaats met een interessante (?) prijzentafel. Dit jaar in de aanbieding een prachtige microgolfoven die ze vorig seizoen maar niet kregen opgestuurd...

Volgende week zaterdag (07 juli) hebben we onze eerste niet te missen zomeractiviteit: De schaakborden moeten namelijk'gekuist' worden om in piekfijne staat te zijn bij de komende start van het nieuwe seizoen. Uw aanwezigheid beste leden zal ten zeerste op prijs gesteld worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten