woensdag 12 september 2018

Had Ben last van verkiezingskoorts tijdens zijn simultaan?


Clubkampioen Ben De Cat raasde dit jaar niet met de orkaankracht van een op komst zijnde Florence over de velden. Had onze groene piraat last van verkiezingskoorts? Politiek andersdenkenden beweerden dat hij speelde als een groentje, sterker nog een harde kern oreerde luidkeels dat hij groen zag achter zijn oren... Nochtans speelde Ben een thuismatch in zijn geliefde heimat, bruine kroeg de K-Trolle. Ook de aanwezigheid van dat knap serveerstertje bracht geen soelaas: Na bijna drie uur toertjes gedraaid te hebben tussen een zestiental schakers wezen de bordjes 7,5-8,5 aan. Een nipte nederlaag voor Delcatto, die naar eigen zeggen de vorige avond net iets teveel had gevierd bij de afsluiting van zijn succesvolle kunstproject 'In de kunstad'.
Ben verloor tijdens de simultaan van Steven, Jan Selschotter, Eric Wydaeghe, Kris, Herman & de verrassende René. Hij remiseerde tegen Philippe, Quinten, Guido, Peter & Pauwel en hij bleef de baas over Pieter, Robbert, Erik Claessens, Adhemar & Salvatore. Ben lijkt nog niet in bloedvorm om het nieuwe seizoen dat komende zaterdag start, vol vertrouwen aan te vatten. Daarom ga ik hem dan ook nog een hart onder de riem steken met volgende volkswijsheid: "Het is beter een blauwtje op te lopen, dan een groentje te blijven!" Voor de lezers die de talrijke verwijzingen met groen in bovenstaande tekst niet snappen: Ben komt bij de op handen zijnde gemeenteraadsverkiezingen op voor de Groenen: zie hier het onomstotelijke bewijs. Succes alvast Ben met het verGroenen van Roeselare!

Kort wat internationaal schaaknieuws:
* In het Amerikaanse Saint-Louis worden de wereldkampioenschappen Fischer Randomschaak georganiseerd met niemand minder dan Gary Kasparov (!) als actief deelnemer. Dit is de officiële site.
*In Turkije zoeken ze momenteel wie de beste junior (-20) is. Daarvoor hebben ze een wereldkampioenschap georganiseerd en dat kun je hier volgen. De oudste van de Van Foreest-familie Jorden speelt hier mee.

Iets minder kort de kalender voor de komende weken:
*15 september: Start van de nieuwe competitie
*30 september: 1ste ronde Nationale Interclubs
*6 oktober: Start Toren van Roeselare
Geïnteresseerden geven hun naam door aan Bernard.
*13 oktober: Kampioenenviering in Bistro Retro Grill, Verwerijstraat 18, Roeselare.
*14 oktober: 1ste ronde van de West-Vlaamse Liga in Ieper
Wie wenst mee te spelen mag zijn naam doorgeven aan Peter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten