woensdag 5 september 2018

Veteranen winnen schaakquiz


De laatste manche van onze zomercompetitie, de befaamde schaakquiz onder de deskundige leiding van de Roeselaarse Herman Van Molle, de genaamde Steven Keirse, werd gewonnen door de veteranen. De veteranen vormden een gelegenheidsgroepje dat bestond uit de volgende grijze hersenmassa's zijnde Ben De Cat, Herman Ottevaere en Eric Wydaeghe, zij werden in laatste instantie nog vervoegd door meesterbrein Jan Selschotter. Quizmaster Steven zorgde net als vorig jaar voor een heel leuke namiddag met kennisvragen, weetjes, partijfragmenten en schaakpuzzels. Voortaan gaan we dus nooit meer vergeten wat epaulettenmat is, dat de Engelsman Short  en de Israëliet Gelfand de oudste spelers in de top 100 zijn en dat 'Terminator' Arnold Swarzenegger precies ook kan schaken? Ook de Orang Oetan, het Olifantengambiet en de Egelstelling zijn voortaan parate kennis. Na drie rondes en zo'n negentigtal vragen wonnen de veteranen overtuigend met, als ik het me nog goed herinner, 63 uit 90. Robbert & Zijn Vriendjes (Ewout, Pieter en Peter) werden tweede op ruime afstand en behaalden 52 op 90. Om te eindigen past hier zeker een dikke merci voor de samensteller Steven! Hij is intussen geboekt voor een derde editie volgend jaar...
Hiermee is de Roeselaarse zomercompetitie afgelopen. Na vijf ronden dolle schaakpret, dat hoop ik toch (?), staat Ben De Cat solo aan de leiding met elf punten en hij mag zich dan ook de terechte zomerkampioen noemen. Herman is tweede met 10 punten en Jan Selschotter mag op de derde trede van het podium plaatsnemen met 9 punten. Het volledige eindverdict vind je hier.

Zaterdag aanstaande (08/09/2018) om 14h00 stipt gaat clubkampioen Ben De Cat in zijn ééntje de strijd aan tegen u allen in een 'simultanische' vertoning. De schaakarena van dienst is dit keer Bens stamcafé de K-Trolle, gelegen in het Scharestraatje te Roeselare (zie plan hieronder). Iedereen (ook niet-leden) zijn van harte welkom !!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten