maandag 24 december 2018

Vrolijk Kerstfeest

Klust Salvatore bij als Kerstman?

Schaakjaar 2018 is aan zijn laatste week begonnen. Een korte terugblik leert ons dat het voorbije jaar ook op schaakgebied een Grand Cru-sportjaar was, waarbij twee spelers nadrukkelijk in beeld kwamen. Zo was er de zesde zege van Magnus Carlsen in Wijk aan Zee en werd de Noor wereldkampioen Fischer Random. Fabiano Caruana domineerde dan weer het (latere) voorjaar en won het Kandidatentornooi in Berlijn. Vervolgens dikte diezelfde Caruana nog zijn bankrekening verder aan met zeges op enkele toptornooien: Grenke en Altibox (Noorwegen), waar hij tekens net iets beter was dan Carlsen. De WK-match tussen beiden in de Britse hoofdstad Londen werd dan ook de ultieme confrontatie tussen de nummers één en twee van de wereld. Zoals u allen bekend verlengde Magnus Carlsen zijn wereldtitel na zijn suprematie in het blitz te hebben gedemonstreerd.
Wat dit jaar ook opviel waren de teamzeges van de Chinese landenploegen op de Olympiade van Batumi. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen gingen de Chinezen met het eremetaal aan de haal. Een eerste Chinese wereldkampioen bij de mannen is niet langer een utopie. Of zal het dan toch een Indiër worden? Meerdere wonderkinderen uit het land van Anand staken immers dit jaar hun neus aan het venster. Dat belooft...

Wat 2019 gaat brengen dat kunnen we moeilijk voorspellen, maar ik geef toch al deze data mee om in uw agenda vast te prikken:

*Zaterdag 5 januari staat de traditionele opener van het nieuwe jaar op het menu: Onze Nieuwjaarsblitz.
*Wijk aan Zee, het Wimbledon van het schaken, vindt plaats van 11 tot en met 27 januari.
*De terugronde van de Torrewachtercompetitie start op 12 januari.
*De West-Vlaamse Liga, dit jaar in Ieper, is terug van de partij op zondag 20 januari met de vierde ronde.
*Interclubbers kunnen terug aan het werk op 3 februari met de volgende bezoekende teams: Roeselare 1 versus Aalter 1 en Roeselare 2 versus KBSK 7.

En dan zijn er voor de volledigheid nog deze inhaalwedstrijden uit de Torrewachtercompetitie van zaterdag laatstleden:
 
Toren van Roeselare: Herman-Peter 0-1, Pauwel-Brian 0-1, Guido-Jan F. 1/2.
1ste Klasse: Francky-Didier 1/2, Bernard-Ben 1/2.

Rest mij nog één ding en dat is iedereen alvast een Vrolijk Kerstfeest  toe te wensen namens het ganse bestuur van De Torrewachters...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten