woensdag 14 augustus 2019

Brugse Meesters naderen ontknoping



De Brugse Meesters editie 2019 zijn zo goed als voorbij. Morgen valt het doek over alweer een geslaagd tornooi, welke ditmaal op een andere locatie plaatsvond namelijk de Sint-Josephschool in hartje Brugge. Met nog één ronde voor de kiezen leiden twee grootmeesters de dans en dat zijn de Cubaan Ortiz Suarez en de Fransman Legky. Beiden hebben 6,5 uit 8 en staan er het best voor om de hoofdvogel af te schieten. Op amper een halfje volgt een groepje met een zestal spelers, waaronder twee Belgen: Grootmeester Dgebuadze en Bruggeling Vandendriessche. De Torrewachters hebben zich ook al laten zien, maar vandaag sputterde de motor. Het was huilen met de pet op: Jan Feys presteerde nog het best met één uit 2 (totaal 4 punten), Marc Segaert moest tevreden zijn met een half punt (totaal 3,5 punten), terwijl Pauwel (totaal 3,5 punten) en Peter (totaal 3 punten) vandaag twee keer de boot ingingen na een blunder in de namiddag. Morgen kan de eindscore nog wat aangedikt worden... We duimen alvast! Uitslagen en standen kun je hier vinden (klikken bovenaan op 'Pairings-Results-Standings').

De tweede manche van onze zomercompetitie kon op de belangstelling rekenen van negen schakers.
In een blitztornooi waarin iedereen het tegen iedereen opnam bleek clubkampioen Ben De Cat onze 'snelste' schaker met het maximum van de punten (9/9). Op de tweede plaats hadden we een ex aequo met Jan Selschotter en Pauwel Deblauwe (6), gevolgd door een pelotonnetje met Hubert, Renaat (!) en Peter (5). Seppe en Jos volgden op korte afstand (4) en Salvatore sloot net als vorige week de rij...
Zaterdag aanstaande eren we één van de grootste schakers alle tijden, namelijk de Amerikaan Bobby Fischer en wagen we ons aan zijn unieke kijk op schaken met de Fischer Random opstelling. De regels kun je alvast eens opfrissen via deze link: Fischer Random Chess. Als je het niet volledig begrijpt, geen probleem, dat leggen we zaterdag wel uit en alles wordt duidelijk na het spelen van een partijtje. Zorg dat je op tijd komt!
Vergeet ook jullie lidgeld niet te betalen, het nieuwe seizoen komt er immers aan!

Zomercompetitie: 

*17 augustus: Fischer Random
*24 augustus: Oplosschaak
*31 augustus: Handicaptornooi

Torrewachters in het buiten- (& binnen) land:

*11-15 augustus: Brugse Meesters met Jan Feys, Marc Segaert, Pauwel en Peter.
*24-31 augustus: Dieppe met Bernard.
*16-20 september: Nato Chess Championship te Berlijn met Ben.

Torrewachters met tornooiplannen die niet in bovenstaand overzicht voorkomen, laat u horen!

Tot slot nog de zomerkalender (nog steeds met gratis links):

*11-15 augustus: Schaaktornooi Brugse Meesters.
*14-18 augustus: 35ste Open van Geraardsbergen.
*17-25 augustus: 19de Open van Brasschaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten