woensdag 21 augustus 2019

Stilte voor de schaakstorm?


Met een nieuwsgierige blik, een tikkeltje angstig (?) voor wat komen gaat en misschien wat stout uitgedrukt, met een broek vol goesting kijken we intussen reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. Met nog twee rondes te gaan van onze zomercompetititie, een simultanische confrontatie met onze clubkampioen Ben en het is weer zover: De nieuwe competitie wordt op gang geschoten. Onderaan kun je een up to date kalender aantreffen van alle lekkers wat jullie te wachten staat. Vergeet daarom zeker jullie lidgeld niet te betalen, het zou zonde zijn van geen lid te worden van de Roeselaarse Torrewachters...

Fischer Random Chess de derde manche van onze zomercompetitie kon maar liefst 11 schakers bekoren! De grote Bobby Fischer, de uitvinder of beter gezegd de persoon die het shuffle chess omvormde tot deze volwaardige schaakdiscipline heeft er een pak fervente volgers bij. De beste van het pak was Jan Selschotter (4/5), die hiermee zijn derde podiumplaats behaalt. Jan lijkt zijn zinnen gezet te hebben op deze eerste trofee van het seizoen? Op een zucht volgt een groepje met Steven, Robbert en Peter (3,5), Quinten is vijfde (3). Onze herder Jozef volgt midden in zijn kudde (2,5), slaafs gevolgd door Erik, Ewout en René (2), Rowald en Salvatore (1) sluiten de rangen.
Volgende week wagen we ons aan oplosschaak. Twaalf schaakopgaven bepalen of u het nodige tactische inzicht hebt bereikt om met een gerust hart het nieuwe seizoen aan te vatten.
Webmaster Stijn wist me te vertellen dat er binnenkort een grote update mag verwacht worden van de website. In blijde verwachting van dit heuglijke nieuws, geef ik hier de top zes weer na drie ronden zomercompetitie. Aan de leiding met een straat voorsprong, tromgeroffel: Jan Selschotter (10 punten), op plaats twee Jozef Reynaert (5), gevolgd door Jan Feys, Ben, Robbert en Peter (4).

Kort nog dit: De Brugse Meesters werden gewonnen door de Oekraïnse grootmeester Alexander Legky (7.5/9) voor de Cubaan Ortiz Suarez en de Azerbeidjaan (Azerbeidjanner?) Mirzoev allebei met 7 punten. Eerste Belg was Dgebuadze (6.5) op de zevende plaats. Ook onze Torrewachters waren op dit leuke schaaktornooi present: Pauwel Deblauwe werd 96ste met 4,5, net als Marc Segaert (plaats 104). Jan Feys werd 115de met 4 punten en een pak plaatsen verder vinden we Peter Degrieck met 3,5 plaats 153. Alle uitslagen en standen zijn hier terug te vinden, bovenaan klikken op 'pairings-results-standings'. Volgend jaar komen we zeker terug!

De 'grootste' schaakjongens op deze planeet zijn intussen actief in een nieuwe ronde van de Grand Chess Tour. In het Amerikaanse Saint Louis vecht de wereldtop het onderling uit in klassieke schaakpartijen. Good old boy Anand en Caruana leiden na vier rondes met 2,5, Ding Liren volgt met 2 punten, net als wereldkampioen Carlsen, Vachier-Lagrave, Nakamura, So, Karjakin, Giri en Mamedyarov. Het ganse gebeuren kun je hier volgen.

Zomercompetitie:

*24 augustus: Oplosschaak
*31 augustus: Handicaptornooi

Torrewachters in het buitenland:

*24-31 augustus: Dieppe met Bernard.
*16-20 september: Nato Chess Championship te Berlijn met Ben.

De schaakkalender:

*7 september: Simultaan met kampioen Ben in ons lokaal
*14 september: Eerste ronde nieuwe competitie
*29 september: Eerste ronde Interclub
*5 oktober: Eerste ronde Toren van Roeselare
*6 oktober: Eerste ronde West-Vlaamse Liga in Brugge
*12 oktober: Kampioenenviering

Geen opmerkingen:

Een reactie posten