dinsdag 21 april 2020

Carlsens Invitational


Wat doet een wereldkampioen als hij zich verveelt? Zijn geld tellen, om dan te constateren dat de coronacrisis een gat in zijn portemonnee heeft geslagen? Misschien redeneert hij is het het grote moment om online schaken een boost van jewelste te geven? Waarom niet enkele vrienden, wereldtoppers uitnodigen om ze te laten spelen op schaakwebsite chess24.com waar ik eigenaar van ben? Voilà een nieuw tornooi is geboren: De Magnus Carlsen Invitational. Van 18 april tot en met 3 mei geven 8 meesters in het schaken elkaar partij van achter hun computer. Lekker veilig, de anderhalve meter is geen probleem en niemand ziet dat ik mijn handen niet heb gewassen...
In een achtkamp bepalen (in wijzerzin) Firouzja, Carlsen, Caruana, Ding, Nepomniatchi, Vachier-Lagrave, Giri & Nakamura wie met de hoofdpot van 70.000 Trumpdollars gaat lopen. Er worden onderling minimatches gespeeld van telkens vier rapidwedstrijden (en eventueel een armageddonpartij). De top vier maakt vervolgens onder elkaar uit in een knockout formule wie met de meeste harde valuta naar huis gaat. Eigenlijk zitten ze al thuis maar dat doet hier nu niets ter zake. Na vier van de zeven te spelen voorrondes staan Caruana en Carlsen broederlijk naast elkaar op de eerste plaats in het tussenklassement. Het ganse spektakel is te volgen op deze site. Ter illustratie geef ik hieronder de partij mee tussen wereldkampioen Carlsen en het nog maar zestienjarige wonderkind de Iranees Firouzja, waar we nog veel van zullen horen, waarschijnlijk al volgende week want ik plan een korte biografie 😁.



*Glenn Dayer blijft actief op woensdagmiddag ook deze week zijn er tornooitjes voor verschillende categoriën schakers.  Lichess is the place to be en via deze link komt u er.

Draag intussen zorg voor uzelf en voor uw naasten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten