woensdag 8 april 2020

Arnold for president!


De voormalige gouverneur van California, Arnold Swarzenegger, kwam met de volgende 'gouden' tip in deze coronatijden: "Blijf in uw kot en leer schaak spelen!" Toch nog één Amerikaan en dan nog een geïmporteerde Oostenrijker met een greintje verstand 😛. Alhoewel een greintje, naar het schijnt beschikt deze voormalige bodybuilder, naast een serieuze bundel spieren ook over een IQ van maar liefst 135. Ooit (2002) speelde onze 'Terminator' enkele partijen tegen schaaklegende Gary Kasparov.
De partijen zijn verdwenen in de vergetelheid. Kasparov won wellicht de schaakpartijen terwijl Swarzenegger het armworstelen naar zijn (euh) hand zette...?

Weinig 'echt' schaaknieuws te melden deze week en helaas ook de volgende weken... Kort nog wat tips om u in uw kot nuttig bezig te houden:

*Glenn Dayer blijft onvermoeibaar in zijn missie om zoveel mogelijk mensen online aan het schaken te krijgen. Dit keer maakt hij ons attent op een schaakstrijd tussen de Belgische provincies die morgen (donderdag) zal gestreden worden. Intussen moet u al de inschrijfprocedure op Lichess uit uw hoofd kennen: Indien geen account, maak er dan ééntje aan. Zodra u die hebt, kunt u inloggen op de wedstrijdpagina en die vindt u hier. Wie niet vertrouwd is met online schaak, die kan ook gerust een kijkje nemen en het evenement volgen zonder mee te spelen.
*Voor wie het allemaal niet zo strikt hoeft en gewoonweg als hij goesting heeft een partijtje wil spelen, die kan onder andere terecht op Online-schaken.nl of op jawel Lichess.
*Wie zijn tactische vaardigheden op punt wil zetten tegen dat het coronabeest verslagen is, die kan het op Chessbase Tactics eens proberen. Succes alvast!
*De naam Magnus Carlsen doet ongetwijfeld wel een belletje rinkelen bij u. Hij lijkt zich ook wat te vervelen en daarom heeft hij het kruim van de schaakwereld uitgenodigd voor een online tornooi getiteld Magnus Carlsen Invitational. Acht wereldtoppers nemen het online tegen elkaar op tussen 18 april en 3 mei. Een ferme smak geld, zo'n 250.000 dollar aan prijzengeld, is de inzet van het gebeuren. Chess24.com, deels eigendom van Carlsen, zorgt ervoor dat alles eerlijk verloopt. De Fide is alvast laaiend enthousiast en kijkt of deze vorm van schaken een aanvulling kan bieden aan de nu al gekende formules.

Tot zolang: Draag zorg voor uzelf en voor uw naasten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten