dinsdag 31 maart 2020

Arianne Caoili - 1986-2020


Arianne Caoili is niet meer. Wie hoor ik u zeggen? Arianne zult u ongetwijfeld (?) beter kennen als Mevrouw Aronian. Deze Woman International Master was de echtgenote van de sympathieke Armeense wereldtopper Levon Aronian. Neen ze is niet bezweken aan het coronavirus, maar aan de gevolgen van een verkeersongeval waar ze veertien dagen geleden in betrokken was. Er zijn in deze vreemde tijden ook nog mensen die niet sterven aan virale aandoeningen. Arianne was lang geleden (augustus 2008) de chesschick in het wereldbefaamde schaaktijdschrift De Torrewachter. Datzelfde jaar startte ze haar relatie met Aronian, waarmee ze zich in 2015 verloofde. In 2017 stapten ze in het (gr)(h)uwelijksbootje, een zalige tijd die veel te snel is afgelopen. Een leuke anekdote dateert uit 2006 op een after party in Turijn toen daar de schaakolympiade doorging. Aronian en Caoili amuseerden zich te pletter op de dansvloer en dat was niet naar de zin van de Engelse grootmeester Gormally die een oogje had op de knappe schaakster. Aronian kreeg van een jaloerse en behoorlijk zatte Gormally een 'djoef op zien muile' en de rest is geschiedenis. De twee werden enkele jaren later een koppel, waarmee nog maar eens is bewezen dat je soms door het stof moet gaan om het hart van een vrouw te veroveren...

Met dit moderne schaaksprookje dat helaas niet eindigt met: "Ze leefden nog lang en gelukkig", begon ik deze blog in schaakarme tijden. Veel geschaakt wordt er niet meer, zelfs het Kandidatentornooi in Jekaterinenburg werd halfweg afgelast. Nepomniahtchi en Vachier-Lagrave delen de leiding en moeten nu een tijdje geduld oefenen tot een nieuwe datum gevonden zal worden om de tweede helft van het evenement af te werken.
Dichter bij huis is nu ook het Brugse Lentetornooi voor dit jaar definitief verleden tijd. De vijfde ronde van de West-Vlaamse Schaakliga is dan weer onder voorbehoud te spelen op 26 april in het lokaal van Oostkamp, maar ook daar zijn de voortekenen verre van gunstig. We houden u op de hoogte.

Het schaakinitiatief van Glenn Dayer op Lichess was een succes te noemen en kent morgen woensdag 1 april een vervolg op Lichess. Zelfde procedure: Zorg dat je een account hebt (dat moet je maar één keer aanmaken) en log in op één van de tornooien. Wacht niet te lang als je wil deelnemen, het tornooi wordt gespeeld tussen 14h00 en 17h00.
De Torrewachtergroep op Lichess is intussen zo'n 10 spelers sterk. Nieuwe spelers blijven welkom! Binnenkort kijken we ook hier om ergens een tornooitje in elkaar te flansen. We houden u ook hier op de hoogte en tot zolang: Draag zorg voor uzelf en voor uw naasten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten