woensdag 4 maart 2020

My Corona


Het Coronavirus is in het land of u er nu wakker van ligt of niet... De verslaggeving op radio en televisie lijkt maar één onderwerp meer te kennen. Paniekzaaierij of toch maar beter voorkomen dan genezen? Covid-19, zoals de wetenschappers hem gedoopt hebben, lijkt sterk op een gewone griep, maar dan ééntje waar er nog niet echt een vaccin voor bestaat. Dat zorgt voor onzekerheid, de angst voor het onbekende. Het venijnige virus krijgt zo stilaan greep op onze samenleving: De trafiek tussen China en de rest van de wereld is fors verminderd en dat zal gevolgen hebben ook voor onze economie. Ook op sportief vlak laat het beestje zich opmerken: De Italiaanse wielerklassiekers hangen aan een zijden draadje en in de serie A worden voetbalwedstrijden uitgesteld. Daar heb ik geen last van, hoor ik u denken. Klopt wellicht, maar gek genoeg volgt onze Belgische schaakbond de toestand op de voet en heeft ze een link geopend naar een pagina met informatie omtrent de toestand in België. Alle bestuursleden van de schaakclubs werden geïnformeerd en bij deze geef ik de link door: Coronavirus-covid-19 update. Met deze site wil men geen onnodige paniek veroorzaken, het is eerder een oproep tot waakzaamheid en het wil antwoorden bieden aan wie een tornooi in de nabije toekomst organiseert...

Het Lentetornooi in Brugge dat vrijdag op de kalender staat, gaat dan ook gewoon door. Een vaste afspraak voor ondergetekende, waar ik me dit jaar kan meten met zo'n veertig andere liefhebbers van de schaaksport. Het deelnemersveld oogt behoorlijk sterk en ook dit jaar zijn er enkele Torrewachters van de partij: Michiel Bleys, Ewout Vanbesien, Seppe Soete, Jan Feys, Peter Degrieck en oud-Torrewachter Mario Verbanck. Zeven speeldagen, verspreidt over veertien weken, wordt het weer pure schaakpret.

Het hoeft niet allemaal kommer en kwel te zijn rond het Coronavirus. Op het wereldwijde pretpark wordt nogal de (Chinese) draak gestoken met het virus. Naast de werkelijk honderden cartoons, zijn er ook enkele creatievelingen die een parodie hebben gemaakt van het nummer 'My Sharona' van The Knack en dit hebben omgedoopt tot 'My Corona' en hiermee heb ik meteen de titel van de blog verklaart. 'My Sharona' was in 1979 een monsterhit voor de Amerikaanse groep The Knack, die met deze debuutsingle wereldwijd scoorden. Zanger Doug Fieger schreef het nummer voor zijn liefje Sharona. Het koppel beleefde vier gelukkige jaren en gingen als vrienden uiteen. Of parodieën van nummers royalties opleveren, doet hier niets meer ter zake. Doug stierf 10 jaar geleden en dat was niet van het 'Sharona-virus' maar van een veel gevaarlijker beestje: kanker. Hij zou zich ongetwijfeld een bult gelachen hebben met volgende parodiën: Viral Anthem, Corona Beer en de Vleermuisparodie.
Tot slot geef ik u ook nog dit mee: Het tekort aan mondmaskers is vanaf heden van de baan dankzij lingeriewinkel Ohlala uit Lendelede. Hilarisch, maar ook ongelooflijk clevere reclame. Voor de handige Harry's onder ons: Mondmasker.

De uitslagen van de Torrewachtercompetitie:

1ste Klasse: Didier-Peter 1/2, Bernard-Jos 1-0, Kris-Pauwel 0-1, Robbert-Ben 0-1.
2de Klasse: Seppe-Stijn 1-0.
3de Klasse: Dany-Tom 1-0, Eric W-Polina 1-0.

Ter info:

Het klassement en alle uitslagen in de Torrewachtercompetitie kun je ook terugvinden op de site van de schaakbond. Alstublieft, geen dank : 1ste Klasse, 2de klasse, 3de klasse.

De kalender:

*6 maart: Eerste ronde Lentetornooi Brugge (aanrader)

*8 maart: Ronde 9 Interclubs: Roeselare 1 naar Jean Jaures 2 en Roeselare 2 mag naar Estaimpuis 2.
*15 maart: Ronde 10 Interclubs: Roeselare 1 versus Ieper 1 en Roeselare 2 versus Tournai 2
*17 maart - 3 april: Kandidatentornooi in het Russische Jekaterinenburg
*29 maart: Laatste ronde Interclubs: Roeselare 1 naar KBSK 3 & Roeselare 2 naar KBSK 7.
*25 april: Schaakles met Meester Steven. Iedereen welkom!
*9 mei: Debutantentornooi (Stap 1 & Stap 2) te Izegem
*23 mei: Ploegenkampioenschap te Roeselare (VMS)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten