dinsdag 16 juni 2020

Magnus wint Clutch Chess International


Het coronavirus is op de terugweg in België en lijkt zich momenteel te bevinden in de hoek waar de klappen vallen...maar we zijn er nog lang niet. De lockdownmaatregelen zijn gelukkig versoepeld, zo mogen we terug onze keel spoelen met alcohol, wat me veel effectiever lijkt dan het op je handen te smeren, maar wie ben ik in dit ganse verhaal? De Belgische Schaakbond stuurde onlangs een mail de wijde wereld in met enkele aanbevelingen, tips en regels voor organisatoren van schaaktornooien en jawel voor de over enkele maanden terug opstartende clubcompetities. Het is een gans draaiboek geworden waar bij vele clubs eens in hun haar zullen krabben en wellicht een schietgebedje zullen afvuren richting schaakgodin Caïssa om beterschap te vragen, m.a.w. de situatie met onze Covidvriend gaat nog sterk moeten verbeteren of vele clubs zullen een andere, ruimere plaats mogen zoeken om hun geliefkoosde sport te beoefenen. Wie eens wil nalezen hoe de toestand is op vandaag en wat een organisator lijden kan, die kan hier terecht.

*Intussen lijkt Magnus Carlsen geen enkele last te hebben van het beestje. Hij won zondag laatstleden  de 'Clutch Chess International', een formule bedacht door grootmeester en schaakcommentator Maurice Ashley. Het was naar het schijnt een zéér beklijvende finale die in de twaalfde en allerlaatste partij werd beslist. De gladiatoren van dienst waren Magnus Carlsen en Fabiano Caruana, niet toevallig de nummers één en twee van de schaakwereld. Terwijl Carlsen alles in gereedheid is aan het brengen voor het derde luik van zijn eigen Magnus Carlsen Online Tour, de Online Chess Masters (20 juni-5 juli) kunnen wij hieronder nog eens nagenieten van de adembenemende apotheose tussen de twee wereldtoppers...



*Glenn Dayer blijft onze vaste waarde op woensdagmiddag met zijn online schaaktornooitjes en die zijn  dan weer hier te volgen of mee te spelen. Allen, toch degenen die niet moeten werken op woensdagnamiddag, daarheen!

*Intussen lopen de inschrijvingen voor het Belgisch Kampioenschap te Brugge vlot binnen. Met nog twee maanden voor de start is de kaap van de 100 deelnemers gerond. Wie goesting heeft om deel te nemen aan één van de eerste schaaktornooien wereldwijd na de lockdown (echt waar) die zal zich moeten haasten,want het aantal deelnemers is beperkt tot 120 gelukkigen. Inschrijven doe je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten