woensdag 14 oktober 2020

Noors Altiboxtornooi nadert zijn ontknoping

 


*Het Altiboxtornooi dat gespeeld wordt in het Noorse Stavanger lijkt met nog twee rondes te spelen nog twee kandidaten te hebben voor de eindzege en dat zijn wereldkampioen Magnus Carlsen en het Iraanse wonderkind Alireza Firouzja. Firouzja stond aan de leiding na zeven speeldagen tot Caruana zijn zegereeks stopte en Carlsen hier dankbaar gebruik van maakte om de leiding te nemen. Magnus kan terug lachen met zijn heroverde leidersplaats, enkele speeldagen terug was er immers een ander jochie dat hem dwarsboomde en dat was Jan-Krzysztof Duda. De jonge Pool zorgde er in de vijfde ronde voor dat na een schijnbaar oneindige reeks van 125 wedstrijden zonder nederlaag in klassiek schaak, Magnus Carlsen nog eens in het zand beet. De jeugd van 'zjeden' heeft duidelijk geen respect meer voor de ouderen... In de voorlopige tussenstand leidt Magnus met 16.5/25, voor Firouzja 15.5/26 en Aronian 13/26. Alle uitslagen en standen vind je hier. Als toemaatje de zege van Firouzja op Aronian in ronde 7.

*In Brugge ging afgelopen weekend de eerste ronde door van de West-Vlaamse Liga. Met zo'n 33 deelnemers is dit toch een klein succesje te noemen in deze barre tijden. De uitslagen en tussenstanden vind je via deze links: Reeks 1, Reeks 2 & Reeks 3.

*Onze eigenste Ben-De-Cat-Memorial was aan zijn tweede ronde toe. Kort de uitslagen van de gespeelde matchen:
Bernard-Adrian 0-1, Martijn-Fabio 1-0, Pauwel-Michiel 0-1, Yves-Robbert 0-1 (!), Seppe-Nele 0-1, Steven-David 1-0, Guido-Simon 0-1, Giulia-Marc 1-0, Eric-Quinten 1/2, Frederique D.-Kris 0-1, Peter-Pieter 1-0, Rene-Jozef 0-1, Shen-Frederique L. 1/2, Salvatore-Dany 0-1, Stijn-Polina 1-0.
Er staan nog 2 uitgestelde wedstrijden op het menu en die worden in principe zaterdag in het lokaal betwist.
Meester Steven vond voor zijn wekelijkse videorubriek inspiratie op het tornooi en geeft zijn mening over de partij tussen Yves Surmont, Roeselaars clubicoon en het aanstormende jonge geweld Robbert Degrave. Veel plezier met  Video 8: Yves Surmont - Robbert Degrave.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten